058-2963300

Met 1-1 verloren in Tilburg; wat schreven de kranten?

3 november 2014, 11:06

In wat misschien wel de beste uitwedstrijd van het seizoen was speelde SC Cambuur tegen Willem II door een late tegengoal met 1-1 gelijk. En dat was op basis van het veldspel en het aantal kansen twee punten te weinig. Desalniettemin kunnen trainer De Jong en zijn mannen terugkijken op een puike pot, en kan er met veel vertrouwen worden toegewerkt naar het duel tegen landskampioen Ajax. Wat schreven de kranten over het gelijkspel tegen de Tilburgers?

De Leeuwarder Courant kopt “Puntenverlies Cambuur, maar nog altijd ‘6 boven par’”.

En vervolgt: “Cambuur zat na de 1-1 bij Willem II in een geestelijke spagaat: teleurgesteld over het puntenverlies, opgetogen over het spel. Zoals te verwachten van een blijmoedig man was trainer Henk de Jong al heel snel uit die spagaat. Hoewel verre van fit, liep hij lachend door de catacomben. Trainers zeggen niet zozeer naar de uitslag te kijken als wel naar ‘het proces’. En dat proces, de ontwikkeling van het team, kan hem bekoren.”

Ook werd in de LC alvast even vooruitgeblikt op het duel van aanstaande zondag tegen Ajax: “Maar tegen Ajax wil trainer De Jong niet zo moeilijk doen als bijvoorbeeld vorige week tegen Feyenoord. ,,We moeten ophouden met het op handen dragen van clubs als Ajax en Feyenoord. Daar is niets speciaals aan. Gewoon erin knallen. Ik vind dat we veel te lief zijn voor die grote clubs. Aanpakken dus. En dat gaan we volgende week dan ook zeker doen.’’

Het Friesch Dagblad opent als volgt: “Cambuur ondanks zeperd voor op schema”.

Het dagblad beschrijft vervolgens de dubbele gevoelens die het Cambuur-kamp overhield aan de wedstrijd. “Dubbel. Dat was gistermiddag in Tilburg een veelgehoord woord bij Cambuur na de 1-1 tegen Willem II. De Leeuwarders speelden in het Brabantse land bij vlagen prima, maar de tevredenheid daarover ging hand in hand met de teleurstelling over de extra tijd weggegeven winst.”

Maar om positief te vervolgen: “Het gelijkspel zorgde er echter wel voor dat Cambuur al na elf duels dit seizoen meer punten heeft dan in de vorige jaargang in de winterstop na achttien duels.” Ook in de landelijke dagbladen aandacht voor het duel tussen misschien wel de twee grootste verrassingen van dit Eredivisieseizoen.

Het artikel in De Telegraaf heeft als kop “Armenteros redt Willem II”. De analyse van de krant is helder: “ Samuel Armenteros heeft Willem II voor een nederlaag tegen SC Cambuur behoed. De geroutineerde aanvaller zorgde in de blessuretijd voor de gelijkmaker (1-1). Daarmee maakte hij de goal van Albert Rusnák onschadelijk. De huurling van Manchester City had de Friese bezoekers in de 73e minuut op voorsprong gezet.”

Het Algemeen Dagblad begint met “Armenteros redt in ultieme slotfase punt voor Willem II”. De Rotterdamse krant geeft vervolgens de complimenten aan SC Cambuur: “Zoals trainer Henk de Jong vooraf al voorspelde, speelde Cambuur vanaf de aftrap vol op de winst. De Friezen zetten vroeg druk waardoor Willem II nauwelijks de gelegenheid kreeg van achteruit op te bouwen. Dat kwam mede doordat de spelers van Cambuur overal op het veld vrijwel alle persoonlijke duels wonnen.”

Het AD weet ook waar het de Leeuwarders aan ontbrak: “Eigenlijk ontbrak aan het aanvallende spel van Cambuur in de eerste helft alleen productiviteit. Etiënne Reijnen, Sander van der Streek, Daniël de Ridder en Bartholomew Ogbeche kregen wel kansen, maar verzuimden die te verzilveren, mede door goed keeperswerk van Kostas Lamprou.”

De volgende afspraak van SC Cambuur is komende zondag, wanneer het duel tegen landskampioen Ajax op het programma staat. De aftrap van dit duel is om 12.30 uur in het Cambuur Stadion.

Foto: www.dijksfotografie.com