058-2963300
Michiel Hemmen terug in de spits bij SC Cambuur

Michiel Hemmen terug in de spits bij SC Cambuur

22 juli 2016, 11:00

SC Cambuur heeft overeenstemming bereikt met spits Michiel Hemmen. De geboren Zaandammer zal per direct aansluiten bij de selectie van trainer Rob Maas. Hemmen (29) heeft zijn handtekening -onder voorbehoud van medische keuring- gezet onder een contract voor de duur van één seizoen.

Michiel Hemmen is zeker geen onbekende in Leeuwarden. In de zomer van 2012 maakte hij de overstap van het Belgische KVC Westerlo naar SC Cambuur en hier werd hij meteen clubtopscorer en kampioen van de Jupiler League. Ook in de Eredivisie stond hij zijn mannetje en wist hij zich twee keer op rij te handhaven met SC Cambuur. Vorige zomer vertrok hij naar BK Häcken (Zweden) en na een tussenstop bij SBV Excelsior keert hij nu dus terug naar het oude nest.

Technisch Directeur Henry van der Vegt: “Het is haast overbodig om Michiel te introduceren bij de Cambuur-supporters. Hij was een onmisbare schakel in het kampioensteam en is ook in de Eredivisie belangrijk geweest met zijn doelpunten. Daarnaast kent hij de club goed en zal hij dus weinig of geen tijd nodig hebben om zicht aan te passen.”

Michiel Hemmen: “Ben heel blij om weer terug te zijn bij SC Cambuur. In Leeuwarden heb ik de mooiste jaren van mijn carrière gekend en ik kan niet wachten om daar een mooi vervolg aan te geven. Dit seizoen wil ik vooral veel doelpunten maken en met de club promotie afdwingen.”

Foto: www.dijksfotografie.com