058-2963300
Jeugdteams sterk in de beker

Jeugdteams sterk in de beker

26 augustus 2015, 21:53

De beide jeugdteams van SC Cambuur hebben zich vroegtijdig geplaatst voor de volgende ronde in het bekertoernooi. Zowel de C1 als de D1 wonnen ook hun tweede wedstrijd in de poulefase.

SC CAMBUUR C1 16-0 SWZ BOSO SNEEK C1
1-0 Sil Bos (10.), 2-0 Jorn Jongsma (12.), 3-0 Milan de Koe (16.), 4-0 Milan de Koe (18.), 5-0 Bart Kooistra (23.), 6-0 Bart Kooistra (24.), 7-0 Bart Kooistra (35.), 8-0 Bart Kooistra (40.), 9-0 Bart Kooistra (41.), 10-0 Kevin de Vries (54.), 11-0 Milan de Koe (61.), 12-0 Youri Sletering (64.), 13-0 Milan de Koe (65.), 14-0 Kevin de Vries (66.), 15-0 Sil Bos (67.), 16-0 Sil Bos (70.)

opstelling SCC C1 Levi de Ron, Willem de Boer, Sil Bos, Milan de Koe, Thimo de Jong, Jens van der Heide (36.Quinten Lamsma), Kevin de Vries, Bart Kooistra, Deno Alejo, Jorn Jongsma (41.Maurice Lap), Youri Sletering.

Ook in de tweede poulewedstrijd van het bekertoernooi behaalden de C-junioren van SC Cambuur de dubbele cijfers. “Wij hebben deze wedstrijd volledig gedomineerd,” vertelde trainer Michiel Buursma. “We troffen een tegenstander die in de eerste helft geen enkele doelpoging heeft gehad. Na rust kwamen ze door foutjes in onze restverdediging driemaal in een één tegen één situatie met onze doelman De Ron. Het was van onze kant niet bijzonder goed maar het was ook geen slechte wedstrijd. We creëerden behoorlijk wat kansen en daarnaast losten we een aantal gevaarlijke schoten van afstand.”

De mooiste treffer was de eerste van Milan de Koe die de bal vanaf veertig meter afstand over de doelman joeg. Ook Bart Kooistra scoorde een aantal malen fraai en droeg zo prima bij aan de score. De mannen uit Leeuwarden bleven ook in de slotfase scherp. In de laatste negen minuten vielen liefst zes doelpunten. Een opponent had toen al met een rode prent het veld verlaten. Buursma: “Tegen tien spelers van Sneek hebben we een aantal aanvallen in een hoog tempo knap uitgespeeld.” Aanstaande zaterdag is de slotwedstrijd in de poule. Op sportpark Kalverdijkje is LSC 1890 C1 de tegenstander.

DRACHTSTER BOYS D1 0-1 SC CAMBUUR D1
0-1 Martijn de Rooij (32.)

opstelling SCC D1 Tom Roorda, Dylano van Dijk, Steyn Potma, Niels ten Veen, Max Faber, Matthias Nartey, Bas Verbree, Jort van der Meulen, Tobias Hoogstra, Xanthi Dijkstra, Milan Smit. Wissels: David Huistra, Bjarn Zorgdrager, Gregory Daraji, Stef Tjalma, Floris Smand, Martijn de Rooij.

Twee nipte zeges brachten ook SC Cambuur D1 een bekerronde verder. “Deze wedstrijd werd onder zeer uitdagende omstandigheden gespeeld,” vond trainer Elwin van Keulen. “We speelden op een hoog en nat grasveld en vanaf het begin leek het er eigenlijk niet in te zitten. We begonnen niet lekker en kwamen de eerste minuten onder druk te staan.” Na een doelpuntloze eerste half uur was het meteen na rust wel raak.

Via de rechterflank kwam Steyn Potma opzetten en onder druk van Martijn de Rooij werd de bal via een speler van de thuisploeg in het doel verwerkt. Bij die ene treffer bleef het. Van Keulen: “Als het niet lukt om meer te creëren dan moet je de boel dichtgooien. Dat is ook een les die we van de gespeelde oefenwedstrijd in Almere hebben geleerd. Toen verspeelden we in de slotfase een 2-0 voorsprong. Het is dan toch knap van de jongens dat ze deze overwinning over de streep hebben getrokken.”

Uitslagen Teams Locatie Groningen
verslagen op www.fcgroningen.nl

FC Groningen A1 0-2 FC Volendam A1
Frisia D1 0-5 FC Groningen D1
GVAV Rapiditas D1 0-4 FC Groningen D2