058-2963300
MIJLPAAL: Contracten nieuw Cambuur Stadion definitief rond

MIJLPAAL: Contracten nieuw Cambuur Stadion definitief rond

15 maart 2022, 15:58

De handtekeningen staan! Vandaag was een bijzondere mijlpaal voor de toekomst van onze club en het nieuwe Cambuur Stadion in het bijzonder. Op de plek van de toekomstige bouwlocatie ondertekenden Van Wijnen, de gemeente Leeuwarden, ROC Friese Poort en SC Cambuur de contracten voor de realisatie van ons nieuwe thuis en de ROC Friese Poort in de Zuid-vleugel. Daarnaast zijn alle documenten voor de omgevingsvergunning ingediend. De gemeente kan daarom de omgevingsvergunning publiceren en ter inzage gaan leggen.

Ard de Graaf, algemeen directeur van SC Cambuur: “Dit is wederom goed nieuws en een belangrijke volgende stap in het proces. We zijn aan het aftellen en kunnen niet wachten om straks samen met ROC Friese Poort het nieuwe Cambuur Stadion te betrekken. Op naar een Gouden Toekomst!”

“Een belangrijk moment”, aldus Arjen Oosting, directeur Van Wijnen Projectontwikkeling Noord en Oost. “We zijn erg verheugd dat na maanden van intensief overleg alle contracten zijn getekend en dat de vergunning wordt gepubliceerd. Dit maakt het voor ons mogelijk om verder te gaan met de ontwikkeling van het voetbalstadion, een school voor ROC Friese Poort en de commerciële invulling van het stadion.”

Hein de Haan, wethouder gebiedsontwikkeling van de gemeente Leeuwarden: “De gebiedsontwikkeling bij het WTC met het nieuwe Cambuurstadion kent inmiddels een lange geschiedenis. Met man en macht en soms met bloed zweet en tranen is er door heel veel mensen en partijen aan gewerkt. Met het verlenen van de vergunning en het ondertekenen van de contracten zet de gemeente de laatste stappen die nodig zijn voor de ontwikkeling. Met trots kijk ik uit naar een nieuw (t)huis voor Cambuur op deze plek.”

ROC Friese Poort huurt in het stadion ruim 7500 vierkante meter voor een schoolgebouw. Remco Meijerink, voorzitter College van Bestuur ROC Friese Poort: “We zien een grote meerwaarde voor ons onderwijs met een locatie in het WTC-gebied. Het wordt een inspirerende leeromgeving voor onze studenten. Het leren binnen hun toekomstig werkveld geeft een kwaliteitsimpuls aan onze opleidingen.”

Foto’s: Van Wijnen