058-2963300

Mischa Rook: ‘Mooie wedstrijd tussen twee ploegen die positief voetbal spelen’

16 mei 2015, 11:39

De nu 41-jarige Mischa Rook speelde tussen 1993 en 2007 voor meerdere clubs in de Jupiler League en Eredivisie en droeg tussen 1999 en 2001 het geel-blauw van SC Cambuur. Inmiddels heeft de voormalig middenvelder zijn voetbalschoenen  aan de wilgen gehangen en is hij als commercieel manager actief voor Willem II. En laat die twee clubs in het laatste Eredivisieduel van het seizoen 2014/2015 nou net tegenover elkaar staan. Wij spraken met Mischa over zijn tijd in Leeuwarden en zijn verwachting voor de wedstrijd van komende zondag.  

Allereerst; hoe is het met je? Geen last gehad van het beruchte ‘zwarte gat’ na het beëindigen van je carrière?
Kort en krachtig: Goed! We hebben natuurlijk een fantastisch seizoen. Er is een positieve sfeer rond de club en het is mooi om daar aan bij te dragen! Overigens gaat het met SC Cambuur ook heel goed! Vanuit de kleedkamer en het veld ben ik geleidelijk steeds meer achter de schermen terecht gekomen. Dus nee, geen ‘zwart gat’, er zijn te veel leuke dingen om over na te denken!

Tegenwoordig ben je werkzaam voor Willem II. Wat doe je daar precies?  
Tijdens mijn periode bij FC Dordrecht heb ik in Tilburg gestudeerd. Bij FC Oss heb ik, na 3 seizoenen full prof bij SC Cambuur en Fortuna, de draad weer opgepakt en heb ik me naast het voetbal ook bezig gehouden met alles wat er rondom een club gebeurd, van accommodatie, commercie, voetbal en veiligheids-vraagstukken. Na 13 jaar Oss heeft Willem II me afgelopen zomer, na de promotie, gevraagd de organisatie te versterken op met name commercieel gebied.

Je hebt twee seizoen voor SC Cambuur gespeeld. Wat is je het meest bijgebleven van die tijd?
Voor mij persoonlijk was het na Dordrecht, Rotterdam en Tilburg een grote stap naar Friesland. Ik heb een zeer leuke tijd gehad, was volledig met voetbal bezig. Het hele plaatje klopte. De stad, de selectie, de regio (Sneek, Harlingen).

Volg je SC Cambuur nog met bovengemiddelde interesse? Heb je nog contact met mensen van toen?
Ja, alle clubs waar je hebt gespeeld blijf je volgen. Natuurlijk is er veel verandert, maar altijd kom je oude bekenden tegen. Richard van de Wal woont toevallig bij mij in de buurt in het zuiden van Nederland. Verder kwam ik afgelopen vrijdag de vrouw van Twan Scheepers tegen bij Jong PSV, 15 jaar niet meer gezien. Ook Geert Jelle de Vries jl. bij Heerenveen – Willem II. En ook Sandor van der Heide heb ik de afgelopen jaren nog wel ontmoet met de wedstrijden tegen SC Cambuur.

In 1999 scoorde je voor SC Cambuur tegen Willem II (1-4). Kun je je die wedstrijd nog herinneren?
Ja, dat was een bijzondere wedstrijd. Wij moesten winnen. Willem II had al een goed seizoen gedraaid en na de wedstrijd stond het afscheid van Co Adriaanse op  de agenda met een feest/BBQ oid.

Met 2 assist op Robin Nelisse en een goal wonnen we met 1-4 en is Co boos de auto ingestapt en is hele afscheid in Tilburg niet meer doorgegaan heb ik begrepen, heb onthouden dat ik daar een bijdrage in heb gehad !

Dan de wedstrijd van zondag; wat voor wedstrijd denk je dat het gaat worden?
Natuurlijk hoop ik op een mooie wedstrijd. Beide ploegen hebben een prachtig seizoen en een positieve opvatting van voetbal. Beide willen in stijl afsluiten! Het gaat ook om de 8ste plek, want alles zit nog steeds dicht op elkaar.

Kun je toch nog een beetje blij zijn als SC Cambuur zou winnen?
Sorry, ik gun jullie heel veel, maar laten we de punten maar lekker mee naar Tilburg nemen :).

Foto: Willem II