058-2963300
Mooie Cambuur-reeks strandt tegen Jong Ajax

2 december 2016, 22:52

Cambuur is er niet in geslaagd de fraaie reeks van vier overwinningen op rij met eentje uit te breiden. Tegen Jong Ajax leek het lange tijd dat zege nummer vijf een feit zou worden. Cambuur stond tot tien minuten voor het einde met 1-0 voor. Binnen twee minuten was de voorsprong in een achterstand omgebogen en in blessuretijd kwam daar nog een derde treffer voor de Amsterdammers bij. Toen de omstreden arbiter Erwin Blank voor de laatste keer floot droop Cambuur teleurgesteld af. De 1-3 nederlaag kwam hard aan. Van het linker rijtje naar het rechter, van nummer negen naar nummer elf, maar het gat met de subtop is nog steeds te overzien. Cambuur hoeft niet te wanhopen, vrijdag gewoon drie punten pakken tegen Jong FC Utrecht.

Het trainersduo Hulshoff-Slot had van tevoren al aangegeven dat het een moeilijke avond zou worden. ‘ Een snelle, balvaardige ploeg”, aldus Hulshoff. En dat klopte. Cambuur moest van meet af aan tegen de gewoonte in achter de tegenstander aanlopen. Dat vrat energie, zeker voor de defensie. Het moet gezegd, dat de blauw-gele équipe het prima deed. Qua kansen was Cambuur zelfs in de meerderheid. Die moeten worden benut. En…dat gebeurde ook. In de 62-ste minuut rondde Jergé Hoefdraad een mooie aanval door het midden keurig af. Tim Krul was kansloos. De international had toen al een paar keer handelend moeten optreden op onder andere een peer van Gino Bosz.

Vooral na de rust toonde Jong Ajax zijn vaardigheid. Cambuur moest alle zeilen bijzetten en dat bleek iets teveel van het goede. De gelijkmaker kwam uit een corner, die volgens Hulshoff geen corner was. De scheidsrechter gaf hem echter wel en dus kwam de thuisclub wat sneu aan de 1-1. Een minuut later was het al 1-2, nu door een zuivere goal. De defensie zag er niet goed uit. De penalty in blessuretijd bleek de genadeklap al had Cambuur de hoop op een gelijkspel toen al opgegeven. Harm Zeinstra pakte de inzet van Justin Kluivert nog wel, maar was kansloos op de rebound.

Ajax-trainer Marcel Keizer vond dat de beide ploegen evenveel kansen hadden gehad. ‘Als ik Cambuur zo zie spelen denk ik dat het wel goed gaat komen’. Hulshoff vond de zege van Ajax verdiend. Cambuur had heel wat energie moeten geven en dat breekt je een keer op.

Cambuur: Zeinstra, Anderson (83. Kip), El Baad (74. Steenvoorden), Schilder, Peersman, Bosz (57. Barto), Monterio, Bakker, Hoefdraad. Van de Streek, Houtkoop.

Jong Ajax: Krul, Zeefuik, De Ligt, Bergsma, (74. Mazraoui), Dankerlui (62. Savastano), Eiting, Kluivert, Serero, Walian (66. Sierhuis). De Jong, Clement.

Scoreverloop: 62. 1-0 Hoefdraad; 81. 1-1 De Jong; 82. 1-2 Clement; 90+2. 1-3 Kluivert.

Kaarten: Van de Streek, Peersman (2x geel dus rood), Bakker (Cambuur); Dankerlui en Zeefuik (Jong Ajax).

Toeschouwers: 8321

Wedstrijdsponsor: Airpress Compressoren, Leeuwarden; Balsponsor: Auto Bourguignon, Leeuwarden; Aanvoerdersponsor L. Kielstra, Kraanverhuur, Heerenveen.

Volgende thuiswedstrijd: vrijdag 9 december 20.00 uur tegen Jong FC Utrecht.