058-2963300
Nicky Boonstra en Jan Kluitenberg toegevoegd aan technische staf

Nicky Boonstra en Jan Kluitenberg toegevoegd aan technische staf

24 september 2018, 10:55

Door het vertrek van Pim Koolwijk als docent naar de Haagse Hogeschool is er een vacature ontstaan voor wat betreft de fysieke begeleiding van het eerste elftal. Met Nicky Boonstra en Jan Kluitenberg zijn er twee geschikte opvolgers gevonden die als performance coach onderdeel uit gaan maken van de technische staf.

Nicky Boonstra is geen onbekende binnen de club, want al een aantal jaar neemt hij de fysieke trainingen binnen de jeugdopleiding van SC Cambuur voor zijn rekening. Hij gaat zich full time bezighouden met voornamelijk de kracht- en conditionele programma’s van de heren spelers.

Hierbij wordt hij tot december ondersteund door niemand minder dan Jan Kluitenberg. Kluitenberg heeft ruime ervaring op dit vakgebied en is momenteel de fysiek trainer van het Nederlands Elftal. In het verleden werkte hij voor onder andere Benfica, Feyenoord en Everton. Hij gaat deze nieuwe rol combineren met zijn functie bij Oranje en is om die reden vier dagen aanwezig op de club en afwezig in de interlandperiode.

Technisch manager Foeke Booy licht toe: “Mensen met talent en toekomst opleiden en doorschuiven past binnen ons beleid. Zo zijn we met iedereen bezig om een traject uit te stippelen en Nicky krijgt nu de kans om zich onder de vleugels van Jan verder te ontwikkelen. Dat is goed en mooi voor zowel Nicky als de club. Jan zijn CV spreekt wat dat betreft voor zich en van zijn kennis en kunde kunnen we allemaal profiteren.”

Foto: www.dijksfotografie.com