058-2963300
Pascal Bosschaart: “Niet in het mes lopen en zelf aan de bal goed zijn”

Pascal Bosschaart: “Niet in het mes lopen en zelf aan de bal goed zijn”

18 maart 2022, 16:14

De complimenten voor de getoonde strijdlust, maar helaas geen resultaat. In eigen stadion moest SC Cambuur vorige week vrijdag nipt haar meerdere erkennen in koploper Ajax (2-3). Morgenavond wacht het volgende affiche in competitieverband en gaan de geel-blauwen aan de Vetkampstraat in Deventer op bezoek bij collega-volksclub Go Ahead Eagles. Lukt het de mannen van Bosschaart en Barto om daar wel het gewenste resultaat binnen te halen?

Wie tijdens de laatste oefensessie voorafgaand aan het de naderende treffen een blik over het veld wierp, viel op dat er een groot aantal namen ontbraken. Bosschaart: “Ja, helaas missen we een aantal door blessures en ziekte. Exclusief de O21-spelers, waar we altijd een beroep kunnen doen, hebben we zeventien man tot onze beschikking. Maar gelukkig kunnen we nog steeds een representatief elftal opstellen en gaan we zoals altijd ook nu spelen om te winnen.”

Zo zijn tegen Go Ahead Eagles, naast de al langer afwezigen, ook Tom Boere, Erik Schouten, Jasper ter Heide en Jhondly van der Meer er niet bij. “Jasper en Jhondly zijn beide ziek en voor Erik is het door klachten niet verantwoord om dit weekend in actie te komen. Dan blijft Tom over, die deze week op het trainingsveld is uitgevallen met een blessure. Erg zuur voor hem en ook ons als team, want Tom zat sinds een aantal weken in een erg sterke fase.”

“En dus moeten we creatief zijn wat betreft de invulling van de spitspositie. Ik zal er geen geheim van maken dat Michael Breij die rol waarschijnlijk op zich gaat nemen. Of we onze tactiek ook weer gaan aanpassen net zoals tijdens het duel tegen Ajax? We moeten vooral kijken wat het beste past bij de deze wedstrijd en de spelers die we gaan opstellen.”

Tot slot werd tijdens het gebruikelijke persmoment ook een blik geworpen op de opponent van het weekend. Bosschaart: “We hebben Go Ahead meerdere keren bekeken en ze zullen zoals altijd vanuit een degelijke organisatie gaan spelen en daarin beheersen ze meerdere systemen. Aan ons dan ook de taak om niet in het mes te lopen en zelf aan de bal goed te zijn. We hebben thuis tegen de Eagles laten zien dat we dat kunnen.”

De aftrap van Go Ahead Eagles – SC Cambuur vindt morgenavond om 18.45 uur plaats en ditmaal heeft scheidsrechter Serdar Gözübüyük daarbij de leiding in handen. Het uitvak in De Adelaarshorst is met vierhonderd meereizende SCC-ers daarnaast volledig uitverkocht. Voor de thuisblijvers is de ontmoeting rechtstreeks te volgen via ESPN 2, het radioverslag van Omrop Fryslân en het live-verslag op ons eigen Twitter-account (@SCCambuurLwd).

Foto: www.dijksmedia.nl