058-2963300

Niet onverdienstelijk gelijkspel in Den Haag; wat schreven de kranten?

19 januari 2015, 11:18

SC Cambuur heeft aan de eerste wedstrijd in 2015 een niet onverdienstelijk punt overgehouden. Op bezoek bij ADO Den Haag kwamen de mannen van Henk de Jong twee keer op achterstand, maar door twee doelpunten van Bartholomew Ogbeche stond er na negentig minuten een 2-2 eindstand op het scorebord. Wat schreven de kranten over de puntendeling in Den Haag?

De Leeuwarder Courant kopt “Fenomeen B verbijt de pijn voor het teambelang”.

De krant steekt de loftrompet over het optreden van topschutter Bartholomew Ogbeche: “Voor Cambuur is hij een fenomeen. Zestien wedstrijden gespeeld, tien doelpunten en gedeeld derde op de topscorerslijst in de Eredivisie. Een plek die hij deelt met PSV’ers Luuk de Jong en Memphis Depay. Eigenlijk kreeg Ogbeche in het Haagse Kyocera-stadion maar drie mogelijkheden. Maar zijn rendement was hoog, twee keer was het raak. Een slimme spits en een krachtpatser. Niemand bij Cambuur die zulke sterk ontwikkelde bovenbenen heeft als de Nigeriaan.”

De spits zelf vond dat er meer in had gezeten in Den Haag: “Ik ben blij met mijn goals, maar niet tevreden over het resultaat. Ondanks onze dramatische start hadden we drie punten moeten pakken. Na de gelijkmaker voor rust dacht ik dat we het onder controle hadden, maar dan kom je meteen weer op achterstand. Jammer, want na de rust zijn we nooit in gevaar geweest.’’

Het Friesch Dagblad vat de wedstrijd als volgt samen: “Een slap, slordig en ondermaats begin. Maar ook veerkracht en alsnog de 2-2. Conclusie na Cambuurs gelijkspel tegen ADO Den Haag zaterdag? Het eerste punt van 2015 is binnen, de eerste wijze les ook.”

Het dagblad sluit af met de vraag of SC Cambuur met de 2-2 een punt heeft gewonnen of juist twee verloren. Henk de Jong en Etiënne Reijnen verschillen op dit punt van mening. De Jong: “Punt gewonnen. Knap herstel van de ploeg. Vorig seizoen hadden we zo’n pot als deze namelijk verloren.” Reijnen: “Twee punten verloren. Met onze kwaliteiten moet je deze wedstrijd namelijk gewoon kunnen winnen.”

Ook in de landelijke kranten aandacht voor het duel tussen ADO Den Haag en SC Cambuur.

De Telegraaf opent met “Cambuur haalt punt bij ADO”. De krant vindt dat de Leeuwarders dit vooral te danken hebben aan spits Ogbeche. “SC Cambuur heeft zaterdag dankzij Bartholomew Ogbeche een punt overgehouden aan het uitduel met ADO Den Haag. De club uit Leeuwarden kwam twee keer op achterstand, maar de Nigeriaanse spits herstelde even zo vaak het evenwicht: 2-2.”

Het Algemeen Dagblad onderschrijft deze zienswijze en kopt: “Ogbeche bezorgt veerkrachtig Cambuur punt in Den Haag”. Het is dan ook geen verrassing dat Ogbeche zowel in het Elftal van de Week van De Telegraaf en het Algemeen Dagblad is terug te vinden.

De volgende afspraak voor de mannen van Henk de Jong is aanstaande zaterdag, wanneer koploper PSV op bezoek komt in Leeuwarden. Drie dagen later wordt er alweer gevoetbald in het Cambuur Stadion. Dan wordt er voor een plek in de halve finales van de KNVB-Beker gestreden tegen PEC Zwolle. Voor kaarten voor deze kwartfinale kun je terecht bij de administratie van het Cambuur Stadion of hier in de Online Kaartverkoop.

Foto: www.dijskfotografie.com