058-2963300
Nieuw initiatief in Friesland voor kinderen van 2 t/m 5 jaar: Ukkepukvoetbal

Nieuw initiatief in Friesland voor kinderen van 2 t/m 5 jaar: Ukkepukvoetbal

25 november 2019, 16:45

In Friesland werken Maartje Doldersum-Sijbesma en Marcel Frankena aan een nieuw aantrekkelijk initiatief voor jonge kinderen (én ouders): Ukkepukvoetbal. Een eerste proefles, in oktober dit jaar, toonde aan dat alle deelnemers er enthousiast van worden. Op 7 december is er een kennismakingsles en kunnen jongens en meisjes in de leeftijd van 2 tot en met 5 jaar met hun ouders meedoen. Opgeven kan tot en met 5 december via de site www.ukkepukvoetbal.nl.

De bewegingsarmoede van jonge kinderen door o.a. de invloed van de tv, de iPad en de ontelbare spelletjes op de computer verontrust de medische wereld steeds meer. Onderzoek heeft uitgewezen dat juist in de leeftijd van 2 tot en met 5 jaar een steeds grotere achterstand in de ontwikkeling van de motoriek wordt ervaren. Onlangs luidden Friese fysiotherapeuten ook de noodklok over deze negatieve tendens.

Ukkepukvoetbal is juist daarom meer dan alleen een attractief initiatief. Het biedt jonge kinderen in deze leeftijdsgroep de kans om op een speelse wijze en in een plezierige en veilige omgeving de beginselen van het voetballen te ontwikkelen samen met leeftijdsgenoten en met een van de ouders.

Op 2 locaties, in een gymzaal, gaat binnenkort de pilot Ukkepukvoetbal van start. De Ukkepuklessen zijn 1 keer per week, duren 45 minuten en worden verdeeld in verschillende leeftijdsgroepen. Er wordt per locatie aan 3 groepen les gegeven. 12 kinderen kunnen deelnemen in 1 groep. Dat houdt in dat er maar plek is voor 36 kinderen per locatie.

Het is ongedwongen, er is geen verplichting, beweging en plezier maken is belangrijker dan presteren. Er ontstaat spelenderwijs beweging met de bal en andere attributen, waarbij coördinatie, motoriek en balans verder worden ontwikkeld.

Gea J. Iedema-Zondervan van Gjiz Sociale Media Support Franeker, Muta Sport en Stichting Cambuur Verbindt omarmen dit project en zijn inmiddels aangehaakt als partner.

De eerste serie van 9 trainingen vindt plaats in de gymzaal in Goutum ‘Ien en Mien’, op de zaterdag morgen. In de gymzaal in Leeuwarden (Plataanschool) zullen de lessen op de vrijdag middag gehouden worden in samenwerking met de Stichting Cambuur Verbindt. Begin januari 2020 zullen de lessen starten. Over het jaar gerekend zijn er vier blokken van 9 trainingen, waarbij de 9de les de diplomales is. Dit is een dag met speciale verassingen. In de schoolvakanties zijn er geen lessen.

Opgeven en meer info via de website www.ukkepukvoetbal.nl. Houd daarnaast onze Facebook en Instagram in de gaten voor de laatste nieuwtjes en updates.


Spelers tweets
Daniel Bouman @dan_bouman dinsdag 18 februari, 21:58

Happy with the 90 minutes. Great 3-1 win against Jong Vitesse and happy with my assist https://t.co/JgP2FT52zB

Daniel Bouman @dan_bouman dinsdag 18 februari, 21:58

RT @SCCambuurLwd: OPSTELLING JONG SCC De volgende elf namen staan om 18.30 uur aan de aftrap in het #Cambuur Stadion tegen Jong Vitesse.…

Volg SC Cambuur
22.859
46005
4980
25576
SC Cambuur voor elkaar!