058-2963300
Nieuwe doelman: João Virgínia voor één seizoen naar SC Cambuur

Nieuwe doelman: João Virgínia voor één seizoen naar SC Cambuur

8 juli 2022, 18:00

SC Cambuur heeft een nieuwe doelman! De 22-jarige João Virgínia staat dit seizoen onder de lat in Leeuwarden en wordt voor één seizoen gehuurd van de Engelse Premier League-club Everton FC.

Via de jeugd van Benfica en Arsenal maakte Virginia in 2018 de overstap naar Everton FC en door die club werd hij afgelopen seizoen verhuurd aan Sporting Portugal. Voor de Portugese grootmacht kwam hij acht keer in actie (met vier clean sheets) en debuteerde hij onder meer in de UEFA Champions League in de uitwedstrijd tegen AFC Ajax. Daarnaast kwam hij uit voor alle vertegenwoordigende jeugdteams van Portugal.

Technisch manager Foeke Booy over de komst van de nieuwe doelman: “Het is geen geheim dat we op zoek waren naar een doelman en met João hebben we die zeker gevonden. Ondanks zijn relatief jonge leeftijd is hij al heel volwassen, is het een fijne persoonlijkheid en beschikt hij bovendien al over de nodige ervaring op het allerhoogste niveau. Hij past ook bij onze manier van spelen, dus we zijn blij dat hij voor ons heeft gekozen. Het heeft even wat tijd gekost, maar we zijn zeer tevreden met dit resultaat. De contacten met zowel Everton en zijn agenten zijn zeer goed verlopen, ondanks de dat er veel interesse in João was. ”

Bem vindo ao club e boa sorte, João!

Foto’s: Cambuur Media