058-2963300

Nieuwe horde en vertraging voor het nieuwe Cambuur Stadion

18 november 2020, 21:13

Vanavond kwam er slecht nieuws naar buiten over de gebiedsontwikkeling van het WTC en daarmee gepaard het nieuwe Cambuur Stadion. De Stadion Ontwikkeling Cambuur bv (SOC) heeft namelijk aangegeven dat de huidige businesscase voor de gebiedsontwikkeling WTC Cambuur niet haalbaar is.

Een zeer teleurstellend bericht voor een ieder die bij dit project betrokken is en het is vrijwel zeker dat dit tot uitstel van het nieuwe Cambuur Stadion zal leiden. Het hoeft echter niet tot afstel te leiden, want alle betrokken partijen dragen de gebiedsontwikkeling, met een nieuw Cambuur Stadion als stralend middelpunt, nog steeds een zeer warm hart toe. Dat blijkt ook wel uit het vele werk dat de afgelopen zeven jaar al is verzet.

De betrokken partijen; SC Cambuur, Bouwgroep Dijkstra Draisma, WTC, Van Wijnen, ROC Friese Poort en gemeente Leeuwarden, onderzoeken de komende periode op welke wijze een doorstart eventueel mogelijk is. Alle partijen hebben hierbij al aangegeven dat zij zich ondanks dit zeer teleurstellende bericht onverminderd blijven inspannen om de gebiedsontwikkeling bij het WTC alsnog mogelijk te maken. Of dat lukt is afhankelijk van vele factoren in dit zeer complexe dossier, hiervan houden we jullie uiteraard op de hoogte.

Vrijdag (na het belangrijke duel van morgenavond tussen De Graafschap en SC Cambuur) volgt een uitgebreide reactie van onze algemeen directeur Ard de Graaf.