058-2963300
Nieuwe samenwerking jeugdopleiding SC Cambuur & Copini Buitensport

Nieuwe samenwerking jeugdopleiding SC Cambuur & Copini Buitensport

24 januari 2018, 14:20

De onderbouw spelers van de jeugdopleiding van SC Cambuur starten eind januari met een reeks survivaltrainingen bij Outdoorpark Grote Wielen, begeleid door Copini Buitensport. Door middel van survival trainen de spelers hun atletisch vermogen in een uitdagende setting.

Survival of the fittest (teams!)
Het hangen in touwen, klimmen in netten en balanceren op balken is een avontuurlijk alternatief voor training in de sportschool. Behalve dat de survivalsport een goede kracht- en behendigheidstraining voor het individu vormt, maakt het teams sterker. Uitdagende hindernissen en obstakels maken de weg vrij voor onderlinge samenwerking, wederzijds vertrouwen en persoonlijke overwinningen.

Een-tweetje
Marcel Copini gelooft dan ook sterk in survival als methode voor teambuilding en als middel voor de ontwikkeling van het individu op fysiek en mentaal niveau. “Deze samenwerking stelt beide partijen in staat te ervaren wat survival met de spelers doet. Waar Cambuur haar bewegingsscholing verbreedt met een prachtige sport, is het voor ons een mooie manier om de dieperliggende laag te toetsen. Daarbij streven we naar hetzelfde resultaat: teams en individuen verder helpen richting de top!”, aldus Marcel (Copini Buitensport).

Doelgericht als altijd
De trainingen vormen tevens een aanloop voor de survivalrun in Kootstertille op 11 maart 2018. Eens kijken of de jeugd ook weet te scoren bij zo’n wedstrijd!