058-2963300
Nuttige oefenduels SC Cambuur O17

Nuttige oefenduels SC Cambuur O17

28 augustus 2017, 14:55

Afgelopen zaterdag werd er op Sportcomplex Kalverdijkje een mini-toernooi georganiseerd voor O17 teams. Naast SC Cambuur O17 waren FC Dordrecht en Zeeburgia de deelnemers.

In de eerste wedstrijd namen SC Cambuur en FC Dordrecht O17 het tegen elkaar op. De gasten uit Dordrecht begonnen iets feller aan de wedstrijd en een aantal individuele fouten zorgden voor een 0-2 ruststand.

Na de pauze kwam Cambuur bijna als ‘herboren’ uit de startblokken en enkele fraaie afstandsschoten gingen maar op een haar na naast het doel. De jongens van trainer Jan Sierksma bleven druk zetten en een mooie aanval werd na een kwartier spelen in het tweede bedrijf doeltreffend afgerond. Hier bleef het ondanks de vele kansen bij, maar SC Cambuur had op basis van het veldspel en de kansenverhouding minimaal een gelijkspel verdiend.

De tweede wedstrijd werd gespeeld tegen het sterke Zeeburgia uit Amsterdam. Een goed georganiseerd en met lef spelend Cambuur was echter de betere ploeg. Een snelle uitbraak werd door Dylan Smit keurig afgerond: 1-0. Wat Zeeburgia ook probeerde, Cambuur gaf geen krimp en won deze wedstrijd terecht. Volgens trainer Jan Sierksma was het een nuttige en leerzame middag voor zijn jongens.

Tekst: Hans van Rhyn
Foto’s: Edjestheater