058-2963300
Nuttige toernooidag voor jeugdteams SC Cambuur

Nuttige toernooidag voor jeugdteams SC Cambuur

17 augustus 2014, 16:27

Op de jaarlijkse toernooien bij Gomos in Norg eindigden SC Cambuur C2 en SC Cambuur D1 op respectievelijk een zesde en vierde plaats.

C2-trainer Michiel Buursma: “Tevreden op basis van ontwikkeling”
De onder-14 ploeg van Cambuur startte het toernooi met een minimaal verlies tegen Brabant United C2. Brabant United is een nieuwe jeugdopleiding en bestaat uit de jeugdteams van RKC Waalwijk en FC Den Bosch. In de tweede wedstrijd werd een punt gepakt tegen FC Volendam C2. Via Kian Visser werd de leiding genomen maar in de slotfase kreeg de ploeg uit Leeuwarden toch nog de deksel op de neus. Trainer Michiel Buursma over de opening van het toernooi: “Tegen Brabant United hadden we nog niet eerder gespeeld en dus wisten we niet wat ons te wachten stond. In de eerste tien minuten kwamen we er niet aan te pas. Het was prachtig om te zien hoe fel ze speelden. Vervolgens kwamen we er wel beter in maar recht op een punt hadden we niet.”

“Tegen Volendam kwamen we beter voor de dag. We hadden veel spelaandeel en balbezit. Ik vond dat we af en toe mooi voetbal lieten zien. Op dit duel kijk ik tevreden terug hoewel het jammer blijft dat we de overwinning niet over de streep konden trekken.” Ook in de daaropvolgende wedstrijden tegen Almere City FC C2 en Go Ahead Eagles C2 bleef een overwinning achterwege. Buursma: “Almere speelde wat slimmer dan wij en ze kregen ook meer kansen. Deno Alejo maakte wel een prachtig doelpunt. Tegen Go Ahead Eagles werden we fysiek volledig afgetroefd. We kwamen amper van onze helft af en zij kregen nog zeker vier tot vijf goede kansen.”

foto 2

In het slotaffiche was FC Groningen C2 de tegenstander. De Groningers namen de leiding maar in de slotfase wist Bart Kooistra gelijk te maken. De geelblauwe formatie kreeg zelfs kansen op meer. “Ik vond dit ook onze beste wedstrijd van het toernooi. Het begin was voor Groningen maar wij kwamen er steeds beter in. In de slotfase speelden we veelvuldig op de helft van Groningen,” zag trainer Buursma die van een nuttig toernooi sprak. “Hier kunnen we mee verder. Op basis van ontwikkeling ben ik tevreden maar op basis van resultaten uiteraard niet.”

Uitslagen SC Cambuur C2:
SC CAMBUUR C2 0-1 BRABANT UNITED C2
SC CAMBUUR C2 1-1 FC VOLENDAM C2 (Kian Visser)
SC CAMBUUR C2 1-3 ALMERE CITY FC C2 (Deno Alejo)
SC CAMBUUR C2 0-1 GO AHEAD EAGLES C2
SC CAMBUUR C2 1-1 FC GRONINGEN C2 (Bart Kooistra)
SC Cambuur C2 eindigt op de zesde plaats.

D1-trainer Elwin van Keulen: “Investeren in de spelers is zichtbaar geworden”
Met een nederlaag tegen Vitesse D1 startte Cambuur D1 het toernooi in Norg. Vorige week troffen beide teams elkaar al in Hoenderloo en ook toen won de Gelderse ploeg ruim. “Daarom hebben we deze wedstrijd ook op een iets andere manier gespeeld. We dwongen ze nu tot het spelen van de lange bal. Van de vier kansen die ze kregen benutten ze er drie. De doelpunten ontstonden uit situaties die we op konden lossen. Als de spelers straks groeien moet dit geen onoplosbaar probleem zijn. Verder kregen wij dezelfde kansen maar was de afronding in dit duel een groot verschil,” verklaarde trainer Elwin van Keulen.

SC Heerenveen D1 was de tweede opponent en daarin kwamen de mannen uit Leeuwarden prima voor de dag. De betere kansen werden gecreëerd en dankzij treffers van Tobias Hoogstra en Youri Sletering werd de wedstrijd met 2-0 gewonnen. “Dit had ik van tevoren niet verwacht. We speelden fantastisch en de jongens streden voor elke centimeter. Erg mooi dat dit beloond werd. Ook was het mooi om te zien dat elke speler binnen de selectie mee kon komen in het tempo. Dat was tijdens het toernooi in Doetinchem nog niet het geval.”

Ook tegen FC Groningen D1 werd goed gespeeld en ging het spel min of meer gelijk op. De ploeg uit de Martinistad scoorde pas in de slotminuut de enige en winnende treffer. Van Keulen zag waar het verschil lag: “Bij Groningen zat iets meer venijn en ze speelden wat doortastender. Ook kwamen ze wat gemakkelijker bij onze goal dan wij bij hun. Maar het veldspel ging gelijk op. Ik vond dit een positieve wedstrijd want ik had verwacht dat het verschil groter zou zijn. Een mooie wedstrijd op een hoog niveau.”

Het slotduel tegen FC Volendam D1 kende geen winnaar. In 25 minuten werd niet gescoord. “Zij gebruikten eigenlijk dezelfde middelen als Vitesse door er veel kracht in te gooien en veel strijd te leveren. Maar de spelers maakten in dit duel de slag door veel scherper te spelen. Ze gingen de duels beter aan en balverlies werd sneller gecorrigeerd. Het is mooi om te zien dat ze in een dag zo’n stap al kunnen zetten.” Elwin van Keulen was tevreden over deze toernooidag: “Het investeren in de spelers is vandaag zichtbaar geworden. Daarnaast heeft het harde werken zich in het vertoonde spel geuit.”

Uitslagen SC Cambuur D1:
SC CAMBUUR D1 0-3 VITESSE D1
SC CAMBUUR D1 2-0 sc HEERENVEEN D1 (Tobias Hoogstra, Youri Sletering)
SC CAMBUUR D1 0-1 FC GRONINGEN D1
SC CAMBUUR D1 0-0 FC VOLENDAM D1
SC Cambuur D1 eindigt op de vierde plaats.

Foto’s: www.martinoscarfotografie.nl