058-2963300
Oefenwedstrijd tegen PEC verplaatst naar Zwolle, uitsupporters niet welkom

Oefenwedstrijd tegen PEC verplaatst naar Zwolle, uitsupporters niet welkom

12 juli 2022, 15:59

Vandaag over precies één week vertrekt SC Cambuur naar het Gelderse Epe voor een trainingskamp van een kleine week. Aldaar zullen Henk de Jong en zijn manschappen op de velden van SV Wissel zich gedurende vijf dagen in het zweet werken ter voorbereiding op het aanstaande Eredivisieseizoen 2022/2023.

Te midden van de (trainings-)activiteiten stond er in Epe ook een oefenwedstrijd op het programma voor de geel-blauwen, namelijk op vrijdag 22 juli tegen PEC Zwolle (aftrap: 19.00 uur). Echter, op last van de lokale autoriteiten is dit vriendschappelijke onderonsje (net als een aantal andere oefenduels in en rond Epe) vorige week verboden.

Hierop is er samen met PEC Zwolle direct doorgeschakeld en besloten om de oefenwedstrijd te verplaatsen naar het MAC³PARK Stadion van de Zwollenaren. Zodoende kan de oefenwedstrijd gewoon worden gespeeld en kunnen ook supporters van beide clubs aanwezig zijn, zo was de gedachte. Helaas heeft de lokale driehoek van de gemeente Zwolle anders besloten. Uitsupporters zijn niet welkom bij deze wedstrijd en daarbij beroept de driehoek zich op de laatste ontmoeting tussen beide formaties op 6 november van het afgelopen kalenderjaar.

Als club zijnde betreuren we dit besluit ten zeerste, maar helaas zijn de autoriteiten niet te vermurwen: het oefenduel op vrijdag 22 juli zal moeten worden gespeeld zonder supporters uit Leeuwarden en omstreken. Wel zal er een livestream beschikbaar zijn via ons YouTube-kanaal om het duel te volgen.

Foto: www.dijksmedia.nl