058-2963300
OFFICIEEL: Alex Bangura maakt overstap naar Middlesbrough FC

OFFICIEEL: Alex Bangura maakt overstap naar Middlesbrough FC

1 september 2023, 18:00

SC Cambuur en Middlesbrough FC hebben overeenstemming bereikt over de directe overgang van Alex Bangura. De linksback heeft een contract getekend voor vier seizoenen bij de Engelse Championship-club. Over de hoogte van de transfersom worden geen mededelingen gedaan.

Bangura (24) maakte in de zomer van 2018 de overstap van de amateurs van Feyenoord naar Jong SC Cambuur. Hier ontwikkelde hij zich van vleugelaanvaller tot linksachter en speelde zich in de basis van het team dat twee keer op rij kampioen werd van de Keuken Kampioen Divisie. In totaal speelde hij 113 wedstrijden in het geel-blauw en was hij betrokken bij vijftien doelpunten. Daarnaast mag hij zich international van Sierra Leone noemen.

“Een win-win situatie,” zo omschrijft technisch directeur Etiënne Reijnen de transfer van Bangura. “Alex heeft in de afgelopen jaren een fantastische ontwikkeling doorgemaakt en was op alle fronten klaar voor deze volgende stap. Wij zijn als SC Cambuur een club waar je als jong talent kansen en handvaten krijgt aangereikt om je verder te ontwikkelen en deze transfer laat zien wat er dan allemaal mogelijk is. Deze stap is Alex zeer gegund en wensen hem alle succes bij zijn nieuwe club.”

Bedankt voor alles en veel succes bij je nieuwe club, Alex!

Foto: www.dijksmedia.nl / Luc Hop