058-2963300
Ondanks eerste doelpunt opnieuw geen zege in eigen stadion

Ondanks eerste doelpunt opnieuw geen zege in eigen stadion

29 september 2024, 19:30

Menig supporter zal bij binnenkomst van het stadion hebben gebaald dat de voetbalschoenen niet in de tas zaten, want wat lag het veld er weer goed bij en wat waren de omstandigheden voor een goede pot voetbal tegen de perfectie aan. Het was kortom genieten en dat moet ook de Twaalfde Man hebben gedacht, want met 13.554 mannen en vrouwen sterk is het toeschouwersrecord in het Kooi Stadion nog maar eens aangescherpt.

Waarvan akte, want daar ging het natuurlijk niet om vanmiddag en vanavond op het Elfstedenpark. Op het spel tegen concurrent FC Emmen stonden namelijk niet alleen drie belangrijke punten, ook het eerste Cambuur-doelpunt in het nieuwe stadion moest nog worden gemaakt en wat te denken van de eerste thuiszege? Die eerste treffer is inmiddels een feit, maar voor wat dat tweede betreft moeten we helaas nog iets langer geduld hebben. De Emmenaren toonden zich dodelijk efficiënt in de omschakeling en sloegen drie keer onverbiddelijk toe: eindstand 1-3.

Met de geschorste Bryant Nieling weer terug in de basiself begon SC Cambuur eigenlijk nog behoorlijk goed aan de wedstrijd. Met veel energie en intensiteit zat de druk er goed op en al binnen een paar minuten plukte doelman Unbehaun van FC Emmen een vrije trap van Diemers uit de kruising en was Balk vervolgens iets te druistig in de rebound; over.

De toon was echter wel gezet en het tempo van de wedstrijd bleef onverminderd hoog. Dat leverde meermaals gevaar op voor het doel van de bezoekers, zeker ook uit standaardsituaties, maar zoals vaker dit seizoen was het in de eindfase telkens net niet. Of het was de eindpass, of het was de keuze, of het was de uitvoering.

Dan is er die aloude voetbalwet die stelt dat de tegenpartij hem dan wel gaat maken als je zelf het gevaar niet verzilverd en die bleek vanmiddag opnieuw waar. Uit een onnodig weggegeven corner kon Rhein helemaal vrij aanleggen op de rand van de zestien en met een uithaal in de lange hoek was zelfs Thijs Jansen volstrekt kansloos: 0-1.

Zo’n tien minuten later zou het zelfs nog erger worden toen Nsona doorkwam op links, Ottesen hem niet wist te stoppen, en zijn schuiver uitkwam bij de tweede paal waar Hawkins opnieuw helemaal vrij stond. Een counter uit het boekje en een niet te missen kans voor de rechtsbuiten van dichtbij. Dus een goal, dus 0-2 en dus opnieuw een bittere pil voor SC Cambuur.

Vlak voor rust zou Benjamin Pauwels iets terugdoen namens geel-blauw en hij zal de geschiedenisboeken ingaan als de maker van eerste Cambuur-doelpunt ooit in het Kooi Stadion. De pijlsnelle buitenspeler dribbelde naar binnen vanaf de linkerkant en met een droge knal in de korte hoek liet hij ’t Woanskip voor het eerst klinken in Leeuwarden-west.

Het publiek was nog amper uitgezongen of de stilte zou weer neerdalen voer het stadion. Emmen counterde namelijk opnieuw door het hart van de defensie, Ottesen stond aan de verkeerde kant te dekken en Nsona kon profiteren. In de 1-tegen-1 met Jansen bleef hij koel en zo stond het 1-3 bij de theepauze.

Met twee wissels (Poll voor Ottesen en De Jong voor Rölke) probeerde de staf het tij te keren in het tweede bedrijf en aan goede wil ontbrak het ook niet, aan uitgespeelde kansen wel. Het was vooral met lange, directe ballen waarmee SC Cambuur het probeerde, maar daar wist de defensie van de Emmenaren wel raad mee.

Ook Jonathan Afolabi kon als invaller, hij verving na ruim een uur Michael de Leeuw, geen potten breken en met een aanvallen slotoffensief werd er vanaf de bank alles aan gedaan. Het mocht echter niet baten en zo sluiten we de vierde wedstrijd in het Kooi Stadion opnieuw puntloos af, maar is de ban wel gebroken voor wat het maken van een doelpunt betreft. Een schrale troost na een teleurstellende middag voor iedereen van geel-blauw.

Volgend weekend is er weer actie op de vertrouwde vrijdagavond. De spelersbus zet dan koers naar Venlo voor de ontmoeting in De Koel met VVV.

Opstelling SC Cambuur: Jansen; Ottesen (46′ Poll), Casas (71′ Kooistra), Nieling, Mercera; Souren (71′ Nartey), Diemers (C), Rölke (46′ De Jong); Balk, De Leeuw (62′ Afolabi), Pauwels

Opstelling FC Emmen: Unbehaun; Hammouti (46′ Schouten), Te Wierik (C), Mulder, Nunumete (46′ Vos); Martin (90+3 Soares), Kade (72′ Quispel), Rhein; Hawkins, Sadiku (84′ Rogulj), Nsona

Scheidsrechter: Jannick van der Laan
Aanwezige supporters: 13.554

Scoreverloop:
24′ 0-1, Rhein
33′ 0-2, Hawkins
44′ 1-2, Pauwels
45′ 1-3, Nsona

Gele kaarten: Hammouti, Nunumete, Schouten, Te Wierik, Mulder, Hwakins, Quispel en Kooistra

Wedstrijdsponsor: Partyverhuur Noord-Nederland
Balsponsor: IdFrm
Aanvoerdersbandsponsor: Friesche Olie- en Verfhandel

Foto: www.dijksmedia.nl