058-2963300

Ondanks puike eerste helft geen stunt in de ArenA; wat schreven de kranten?

11 mei 2015, 15:08

De één-na-laatste wedstrijd van het seizoen 2014/2015 was voor SC Cambuur zeker niet de minste; Ajax-uit. Vorig seizoen eindigde dit duel in een keurig 1-1 gelijkspel en ook afgelopen zondag leek een goed resultaat er lange tijd in te zitten. In de eerste helft was SC Cambuur namelijk zeker niet de mindere en kreeg het een aantal goede kansen. Na rust nam Ajax het initiatief meer en meer over en liep uiteindelijk uit naar een 3-0 overwinning. Wat schreven de kranten over het verlies in Amsterdam?

De Leeuwarder Courant schrijft over gemengde gevoelens bij aanvoerder El Makrini. Hij haalde door een blessure het eind van de wedstrijd niet. Bovendien mag hij door een schorsing het slotduel tegen Willem II niet spelen, wat betekent dat hij niet meer voor SC Cambuur in actie komt. ‘In de vier jaar dat hij in Leeuwarden voetbalde, vormt het kampioenschap in 2013 het onbetwiste hoogtepunt. “Als goede tweede zijn de wedstrijden tegen sc Heerenveen. Als je ziet waar we vandaan zijn gekomen dan hebben we bij Cambuur geweldige stappen gemaakt, ikzelf ook. En ik denk dat ik nog meer stappen kan maken, want ik ben pas 27”, vertelt El Makrini in een interview over zijn tijd bij Cambuur, waar na dit seizoen een einde aan komt.

Een ander artikel in de Leeuwarder Courant vertelt over het goede begin dat Cambuur had in het duel tegen Ajax. ‘Na een goede eerste helft zakte Cambuur als een plumpudding in elkaar. “Tot half vier was het leuk, daarna niet meer”, zei Sandor van der Heide.’

‘Cambuurs tijdelijke hoofdtrainer constateerde dat Cambuur voor rust de bovenliggende partij was. Daarna was het andere koek. “Maar op de eerste helft ben ik trots.” De Boer complimenteerde Van der Heide: “Ik denk dat je het goed verwoord hebt, want zo was het.” Cambuur kreeg voor rust via Sander van de Streek en Mikhail Rosheuvel een paar heel aardige kansen. Er werd alleen niet gescoord.’

Het Friesch Dagblad schrijft: “We waren de eerste helft zelfs beter dan Ajax.” Was getekend: Sandor van der Heide. Er zijn maar weinig trainers die bij hun debuut als hoofdcoach in het betaalde voetbal zoiets kunnen én durven zeggen. Maar Van der Heide had er alle recht toe. Want de interim-coach, vervanger van de aan zijn knie geopereerde Henk de Jong, had gelijk. Vond ook Frank de Boer, de coach van de Amsterdammers: “We mochten blij zijn dat we met 0-0 de rust haalden.”

Cambuur speelde voor rust frivool, leuk en fris. “Zoals we dat vaker van die ploeg hebben gezien dit seizoen”, zei De Boer. Het was iets dat de laatste weken nog wel eens ontbrak bij de Leeuwarders. Van der Heide: “Zo’n eerste helft stemt mij dan wel tevreden. Nu het seizoen dus maar goed afsluiten tegen Willem II.”

Het spelersrapport van het Friesch Dagblad geeft de spelers van SC Cambuur gemiddeld een 5,5. Drie spelers krijgen een 6: Bijker met ‘Was er na de pauze niet meer bij, dat gemist liet zich gelden’, El Makrini met ‘Dit was door schorsing zijn laatste duel. Enorm zonde’ en De Ridder met ‘Speelde vooral in eerste helft prima tussen in de linies’.

Het laatste duel van het onovertroffen seizoen 2014/2015 SC Cambuur is de thuiswedstrijd tegen Willem II. De wedstrijd op 17 mei is volledig uitverkocht.