058-2963300

Onderuit in eigen huis; wat schreven de kranten?

8 december 2014, 14:18

Het was een avond om snel te vergeten voor alles en iedereen dat SC Cambuur is. Tegen het geplaagde NAC Breda liepen de mannen van Henk de Jong in eigen huis tegen een 0-1 nederlaag aan. Een frustrerende avond, want ondanks een enorm veldoverwicht lukte het SC Cambuur niet of nauwelijks om gevaarlijk te worden. Wat schreven de kranten over SC Cambuur – NAC Breda?

De Leeuwarder Courant kopt: “Vleugellam Cambuur zakt even door ondergrens”.

De LC is hard in haar oordeel over het spel van de Leeuwarders: “Tussen verliezen én verliezen bestaat een verschil. Cambuur kan onderuit gaan tegen Feyenoord, Ajax en AZ. Verliezen van NAC mocht echter niet. Cambuur zakte door de ondergrens.”

Ondanks duidelijk aanwijsbare redenen voor het mindere spel van zijn ploeg wil De Jong niks van excuses weten. “Cambuur miste door blessures bovendien nogal wat spelers. De Jong: ,,Het is op dit moment pleisterwerk.’’ Het waren mooie tijden toen de ploeg tussen de vierde en zesde plek bivakkeerde. De euforie was groot, want Cambuur voetbalde fris en fruitig. Toen waarschuwde De Jong al voor een mindere periode. Vermoeidheid? ,,We spelen een wedstrijd per week. Dat moet toch kunnen? Anders moeten ze maar iets anders gaan doen.’’

Het Friesch Dagblad schrijft: “Cambuur bezorgt NAC ouderwets avondje”.

Even verderop wordt de vergelijking gemaakt met de editie van vorig seizoen. “De kalender van 2013 wees 8 augustus toen SC Cambuur zijn glorieuze herintrede op het hoogste nationale voetbaltoneel maakte. De tegenstander op die warme zomermiddag heette NAC Breda en ondanks de wat saai ogende 0-0 in de ouverture, zinderende Leeuwarden van opwinding. Hoe anders was dat deze ijzig koude zaterdagavond?”

Het dagblad sluit af met de woorden van Henk de Jong op de persconferentie na afloop van de wedstrijd. “Het zit nu even tegen, maar laat me herhalen wat ik ook riep toen het wel goed ging. Laten we alsjeblieft normaal blijven doen met z’n allen.”

De grote landelijke kranten belichten vooral hoe belangrijk de overwinning is voor NAC Breda. Zo kopt De Telegraaf “NAC weet weer wat winnen is”.

En vervolgt: “NAC Breda heeft zaterdag een einde gemaakt aan een reeks van negen wedstrijden zonder overwinning. De Bredanaars wonnen bij SC Cambuur met 1-0 door een doelpunt van Erik Falkenburg.”

Het Algemeen Dagblad opent met: “Geplaagd NAC tankt vertrouwen met zege in Leeuwarden”.

De Rotterdamse krant is van mening dat SC Cambuur de nederlaag aan zichzelf te danken heeft. “Die voorsprong was wel enigszins tegen de verhouding in, maar Cambuur mocht het zichzelf aanrekenen dat het niet meer deed met het vele balbezit. In de tweede helft tekende zich eenzelfde scenario af. Het was wederom de thuisclub die aan de bal was en NAC dat loerde op de counter.”

In de elftallen van de week vinden we geen spelers terug van SC Cambuur.

De eerstvolgende wedstrijd voor SC Cambuur is aanstaande zaterdag in Deventer. Om 20.45 uur wordt er dan afgetrapt voor het duel tussen Go Ahead Eagles en SC Cambuur.

Foto: www.dijksfotografie.com