058-2963300

Onderuit in Breda; wat schreven de kranten?

23 februari 2015, 15:08

NAC Breda blijkt een lastige tegenstander voor SC Cambuur. Vorig seizoen eindigde de seizoensouverture in 0-0, eind 2013 werd in Breda met 1-0 verloren en bij de thuiswedstrijd in het huidige seizoen moesten de geel-blauwen wederom een nederlaag incasseren. En ook afgelopen vrijdag was het voor SC Cambuur een wedstrijd om snel te vergeten. Henk de Jong na afloop: “Deze wedstrijd en de thuiswedstrijd tegen NAC zijn onze twee slechtste van het seizoen.”

De Leeuwarder Courant schrijft over oud-huurling Adnane Tighadouini, die in Leeuwarden destijds liefkozend ‘Adje’ werd genoemd. ‘Hij bracht Cambuur op 3 mei 2013 in extase door te scoren in de kampioenswedstrijd. En uitgerekend hij scoorde afgelopen vrijdagavond twee goals voor NAC, en bracht daarmee zijn ex-werkgever in mineur (2-1).’

‘Cambuur won vijf dagen geleden nog met strijd en passie de derby tegen Heerenveen, maar ging vrijdagavond tamelijk weerloos ten onder tegen het kwalitatief mindere NAC. De thuisclub gooide na rust – op het door regen loodzware veld – veel passie in de strijd. Dat was het juiste ingrediënt voor een belangrijke zege. De goal van Bartholomew Ogbeche kwam voor Cambuur veel te laat.’

De titel van het artikel in het Friesch Dagblad luidt: ‘NAC viert tegen Cambuur alsnog carnaval.’ De spelers van NAC mochten geen carnaval vieren, maar door deze overwinning was het alsnog feest voor de ploeg uit Breda.

De cijfers in het Spelersrapport waren matig, het hoogste cijfer was een 7 voor keeper Nienhuis. Als commentaar staat hierbij: ‘Kon niets doen aan treffers. Op geen fout te betrappen.’ Van de Streek krijgt een mager zesje met: ‘Je kunt niet iedere week het goudhaantje zijn.’ De rest van de spelers krijgen gemiddeld een 5,5 met commentaar als: ‘niet spetterend, niet zijn beste wedstrijd, niet bepaald de x-factor en lang niet zo dreigend als in de derby tegen Heerenveen.’

Het Algemeen Dagblad meldt: ‘Een wanprestatie, zo omschreef trainer Henk de Jong het optreden van SC Cambuur vrijdag tegen NAC Breda (2-1). “Een paar spelers hadden beter een stuk uit hun broek kunnen knippen om er een rokje van te maken, want die speelden meisjesvoetbal”, briest De Jong.

Deze opmerking deed met name in het vrouwenvoetbal nogal wat stof opwaaien. Henk de Jong was zondag te gast in het voetbalpraatprogramma ‘De Tafel van Kees’ van FOX Sports. Hier reageerde hij: “Ze hebben groot gelijk. Ik bied alle vrouwenvoetballers in Nederland mijn excuses aan. Ik heb gezegd dat vrouwen voetballen in een rokje, dat bestaat niet.”

De Jong zei niets negatiefs richting vrouwenvoetbal te hebben bedoeld met zijn opmerking van vrijdag. Hij hoopte zijn spelers te prikkelen. “Ik ben ook gewoon supporter van het Nederlands vrouwenelftal en heb Sherida Spitse (international) nog getraind. Ik ben juist stapelgek met vrouwen. Maar het is 100 procent terecht dat Vera Pauw en andere vrouwen even kwaad op me waren.”

De Telegraaf schrijft over het terecht winnen van NAC, en een SC Cambuur wat zichzelf tekort deed. Verder haalt de krant de woorden van Henk de Jong aan: “De supporters zijn net als ons een dag onderweg geweest om naar Breda te komen. Het is een kwalijke zaak als je dan zo’n slechte prestatie levert. Vooral in de duels lieten we het afweten. Ik vond het verschrikkelijk om naar te kijken.”

De volgende wedstrijd voor het elftal van SC Cambuur is aankomende zaterdagavond. Dan staat het thuisduel tegen Heracles Almelo op het programma. Kaarten voor deze wedstrijd koop je hier in de Online Kaartverkoop of kom langs bij de administratie van het Cambuur Stadion.

Foto: www.dijksfotografie.com