058-2963300
OneLove-actie rondom de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie

OneLove-actie rondom de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie

17 maart 2023, 11:10

Vandaag staat in het AD een statement waarmee de OneLove-actie in het voetbal van aankomend weekend wordt ingeleid. Dit statement is ondertekend door alle betaald voetbalorganisaties, leagues, belangengroepen voor coaches, scheidsrechters en het amateurvoetbal, de KNVB en andere partijen die bij de strijd tegen racisme en discriminatie zijn betrokken, zoals de Rijksoverheid. De OneLove-actie staat in het teken van de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie op 21 maart.

OneLove is een gezamenlijke campagne van het voetbal vóór verbinding en tegen racisme en alle vormen van discriminatie in de samenleving. Het is een belangrijke boodschap die het DNA van het voetbal raakt: voetbal speel en beleef je altijd samen, terwijl racisme en discriminatie sommigen uitsluiten. Iedereen moet zich welkom voelen in het voetbal. Komend weekend ziet men OneLove terug in het betaald voetbal, amateurvoetbal (veld en zaal), e_voetbal (als onderdeel van FIFA23) en later dit jaar ook het schoolvoetbal.

De OneLove-campagne loopt sinds 2020 en vormt één van de twintig onderdelen van ‘Ons Voetbal Is Van Iedereen’, het gezamenlijke aanvalsplan van de KNVB, Eredivisie CV, Keuken Kampioen Divisie, Azerion Eredivisie Vrouwen en de Rijksoverheid tegen racisme en discriminatie. Deze twintig onderdelen zijn verdeeld over vier elkaar aanvullende pijlers: bewustwording, samenwerking, signaleren en sanctioneren. OneLove richt zich op bewustwording en is naast een campagne ook een trainingsaanbod voor amateurverenigingen met als thema: de kracht en kansen van diversiteit.