058-2963300
Ongeslagen zaterdag voor jeugdteams SC Cambuur

Ongeslagen zaterdag voor jeugdteams SC Cambuur

6 december 2015, 20:50

SC CAMBUUR C1 2-1 HEERENVEENSE BOYS C1
1-0 Bart Kooistra (25.), 2-0 Youri Sletering (53.), 2-1 (61.)

opstelling SCC C1 Levi de Ron, Martijn Ferwerda, Sil Bos, Thimo de Jong (44.Jorn Jongsma), Kevin de Vries, Jens van der Heide (36.Milan de Koe), Quinten Lamsma, Youri Sletering, Jhondly van der Meer (36.Deno Alejo), Bart Kooistra, Feike Zijlstra (55.Maurice Lap).

De C-junioren van SC Cambuur kenden in de Derde Divisie H een prima dag. Zelf werd gewonnen terwijl de twee achtervolgers hun wedstrijden verloren. Daarmee werd de koppositie danig verstevigd. Maar gemakkelijk ging het op sportpark Kalverdijkje allerminst. Werd in het bekertoernooi tegen Heerenveense Boys nog met 10-0 gewonnen, ditmaal leverde zeventig minuten voetbal een nipte winst op. Bart Kooistra opende uit een hoekschop de score. Uit een velddoelpunt maakte Youri Sletering de tweede treffer. De tegenstander uit Heerenveen kwam nog wel terug in de wedstrijd maar de punten bleven in Leeuwarden.

“Het is ontzettend mooi dat we drie punten kunnen bijschrijven maar het ging absoluut niet gemakkelijk,” vertelde trainer Michiel Buursma. “Ze stonden klein en werkten elke keer de bal goed weg. Na de 2-1 was het overeind blijven en dat is gelukt. Uiteindelijk hebben we het klusje geklaard.” Over het spel was de trainer minder tevreden. “Het veldspel was niet om aan te zien. Het was vooral hard werken en lange halen en dat leverde weinig op. In dit soort wedstrijden moet je geduld hebben. Als het niet loopt moet je zorgen dat je er als team staat en dat je op elkaar kunt bouwen. Dat we nu in een wat mindere fase zitten hoort ook bij het groepsproces,” aldus Buursma.

FC EMMEN D1 2-2 SC CAMBUUR D1
0-1 Milan Smit (8.), 0-2 Steyn Potma (19.), 1-2 (33.), 2-2 (51.)

opstelling SCC D1 David Huistra, Jort van der Meulen, Max Faber, Floris Smand, Stef Tjalma, Tobias Hoogstra, Niels ten Veen, Bas Verbree, Bjarn Zorgdrager, Steyn Potma, Milan Smit. Wissels: Tom Roorda, Gregory Daraji, Daan Visser, Matthias Nartey.

“Het is duidelijk dat de uitslagen laten zien dat dit team progressie maakt,” zei trainer Elwin van Keulen na de puntendeling in Drenthe. Het duel werd onder zware weersomstandigheden gespeeld. De wind stond recht op het veld en bepaalde het spelbeeld danig. Cambuur had de eerste helft de wind mee en dit kwam ook in de score tot uitdrukking. Van Keulen: “Cambuur had absoluut de overhand en creëerde uit opbouwsituaties veel kansen. Er werd met lef gevoetbald.” Na een goede aanval over Steyn Potma en Tobias Hoogstra scoorde Milan Smit de openingstreffer. “Je voelde na die treffer de ontlading bij de jongens. Een aantal goede minuten werd omgezet in een treffer.”

En het werd nog beter voor de mannen uit Leeuwarden. Een inworp van Niels ten Veen bereikte Steyn Potma en diens voorzet waaide zo het doel in: 0-2. Ondanks enkele goede mogelijkheden en dreigende situaties daarna viel een derde doelpunt niet. “We wilden de lijn van de eerste helft doorzetten maar het bleek toch behoorlijk lastig om dit voor elkaar te krijgen,” oordeelde Van Keulen. Snel na de hervatting scoorden de Drenten de aansluitingstreffer. Cambuur voetbalde vervolgens onrustig en die keren dat er wel opgebouwd werd eindigde de aanval consequent voor de zestien. Negen minuten voor tijd beging Matthias Nartey een overtreding in het strafschopgebied. De penalty werd benut en met een gelijke stand werd de slotfase ingegaan.

“De doelpunten kwamen indirect voort uit een speelwijze die door angst werd ingegeven,” aldus Van Keulen. “De jongens kozen nu voor een veilige manier van voetballen door de bal weg te rammen. Dit was echter niet logisch en heb ze daar na afloop ook mee geconfronteerd.” Over de gehele wedstrijd gezien was de trainer tevreden met het vertoonde spel. “Dat was verder goed. Het is fijn om er een punt bij te hebben en voor de spelers moet dit ook voelen als een beloning.” De D-pupillen van geelblauw spelen volgende week zaterdag de laatste competitiewedstrijd van het jaar. Dan wordt op Corpus den Hoorn de derby tegen FC Groningen D1 gespeeld.

Uitslagen Teams Locatie Groningen
verslagen op www.fcgroningen.nl

FC Groningen A1 0-1 Feyenoord A1
Fortuna Sittard B1 2-6 FC Groningen B1
FC Groningen C1 2-0 Almere City FC C1
Almere City FC D1 2-2 FC Groningen C1
FC Groningen D2 0-2 Be Quick 1887 D1

IMG_5151 IMG_5181 IMG_5228 IMG_5288