058-2963300
Ongeslagen zaterdag voor jeugdteams

20 september 2015, 22:05

Met een overwinning en een puntendeling sloten onze jeugdteams dit voetbalweekeinde af.

FLEVO BOYS C1 0-5 SC CAMBUUR C1

0-1 Bart Kooistra (7.), 0-2 Bart Kooistra (54.), 0-3 Bart Kooistra (59.), 0-4 e.d. (61.), 0-5 Bart Kooistra (70.)

opstelling SCC C1 Levi de Ron, Martijn Ferwerda (44.Willem de Boer), Sil Bos, Milan de Koe, Thimo de Jong, Jens van der Heide, Kevin de Vries, Koen Kribben (55.Quinten Lamsma), Jhondly van der Meer (50.Youri Sletering), Bart Kooistra, Feike Zijlstra.

Vooraf beloofde het voor de C-junioren van SC Cambuur geen gemakkelijke opgave te worden in Emmeloord. “Ze hebben indruk op mij gemaakt door dik te winnen van ONS Sneek,” zei trainer Michiel Buursma. “We hadden er dan ook een dikke kluif aan en Flevo Boys bood goed weerstand.” De start verliep naar wens voor de mannen uit Leeuwarden. Op een assist van Sil Bos tekende Bart Kooistra snel voor de openingstreffer. Voor rust bleef het echter bij dat ene doelpunt.

Buursma: “Wij kregen het moeilijk op die momenten dat we de bal verloren. Uit een paar vrije trappen ontstond wat dreiging bij hen.” In de tweede helft ging het beter met de geelblauwe formatie. Dankzij nog eens drie doelpunten van Kooistra werd een handvol treffers volgemaakt. “Na rust kregen we meer druk op de tegenstander. Uiteindelijk werd dit een mooi scenario en groeiden we in de wedstrijd. Ik ben dan ook blij hoe dit gelopen is en dat we dit duel tot een goed einde hebben weten te brengen,” aldus Buursma.

SC CAMBUUR D1 1-1 DE GRAAFSCHAP D1

1-0 Gregory Daraji (34.), 1-1 (46.)

opstelling SCC D1 David Huistra, Max Faber, Floris Smand, Bas Verbree, Jort van der Meulen, Stef Tjalma, Niels ten Veen, Tobias Hoogstra, Steyn Potma, Martijn de Rooij, Milan Smit. Wissels: Tom Roorda, Milo Postma, Bjarn Zorgdrager, Dylano van Dijk, Xanthi Dijkstra, Daan Visser, Gregory Daraji, Matthias Nartey.

In de Eerste Divisie A pakten de D-pupillen van SC Cambuur het eerste punt van dit seizoen. Trainer Elwin van Keulen was na afloop duidelijk in zijn oordeel: “Op basis van kansen en de veldverhouding hadden we dit duel moeten winnen.” Het eerste kwartier was duidelijk voor de gasten uit Doetinchem. De Superboeren raakten de dwarsligger en kregen nog een tweetal goede kansen. Daarna pakte de thuisploeg het goed op. “We kregen de overhand doordat we hoog druk konden zetten op de tegenstander.” Cambuur kreeg via Steyn Potma twee uitstekende kansen. Ook belandde een schot op de paal.

De tweede helft begon gelijkwaardig en over en weer ontstonden enkele mogelijkheden. Op een gegeven moment pakte Cambuur de draad op en creëerde weer een overwicht. In die fase werd ook een voorsprong genomen. Met een dropkick op de rand van de zestien scoorde Gregory Daraji de 1-0. Cambuur kreeg vervolgens legio kansen op meer treffers. Zo raakte Potma de binnenkant van de paal. Uit een snelle tegenaanval maakte De Graafschap in de 46ste minuut gelijk. Cambuur behield het overwicht maar gescoord werd er niet meer. “Het gelijkspel is teleurstellend maar ik vind het wel knap dat de jongens in dit duel zo de overhand hadden,” concludeerde Van Keulen.