058-2963300

Onterecht uit de beker; wat schreven de kranten?

28 januari 2015, 11:02

Het zat niet mee gisteravond in het bekerduel tegen PEC Zwolle. SC Cambuur was heer en meester in eigen huis, creëerde ook een vrachtlading aan kansen, maar verloor wel met 2-3 van de bekerhouder. Een bittere pil voor de Leeuwarders, want het had voor het eerst in de clubhistorie de halve finale kunnen bereiken. Wat schreven de kranten over dit bekerduel?

De Leeuwarder Courant kopt “Kater SC Cambuur na heerlijke bekerwedstrijd”.

De krant vat de wedstrijd als volgt samen: “Zinderend en vol emotie was het bekerduel tussen Cambuur en PEC Zwolle. De thuisclub verdiende de halve finale, maar werd in de verlenging geslachtofferd door een oud-speler: Jody Lukoki.”

En dus vraagt de LC zich af hoe het gevoel onder de Cambuur-spelers moet zijn. “Ongetwijfeld leeg en vol vertwijfeling dat een terechte beloning was uitgebleven. Verdwaasd zaten ze op de grasmat. Het klaterende applaus voor de vechtlust werd amper gehoord. Dit is een klap die nog wel een paar dagen zal doordreunen.”

Het Friesch Dagblad opent met “Bekerkoorts Cambuur is over na kraker tegen PEC”.

Even verderop haalt het dagblad de woorden aan van Jody Lukoki, die als voormalig Cambuur-speler zijn oude club de das omdeed. “Cambuur had denk ik recht op meer. Als je ziet hoeveel kansen zij kregen en hoeveel onze keeper Warner Hahn er allemaal uit heeft gehouden. Ongelofelijk. Wij konden niet anders dan counteren. Cambuur gaf zoveel gas. Volgens mij zijn ze nog beter dan vorig jaar. Als je alleen al ziet wat voor een vleugelspelers ze hebben rondlopen.”

Het slotwoord is aan hoofdtrainer Henk de Jong: “We doen onszelf te kort door onze kansen niet af te maken. Dat doet heel veel zeer. Vlak voor het einde van de reguliere speeltijd hadden we het duel al kunnen beslissen. Al kan ik ook niet kwaad zijn op de jongens die de kansen missen. Dat doen ze ook niet met opzet.”

De volgende afspraak voor de mannen van Henk de Jong is aanstaande zaterdag in Enschede. Dan staat om 20.45 uur het duel tegen FC Twente op het programma.

Foto: www.dijksfotografie.com