058-2963300
Ontketend SC Cambuur D1 naar tweede seizoenszege

14 februari 2016, 17:25

De beide jeugdteams van SC Cambuur wisten hun wedstrijden in winst om te zetten.

HOOGEZAND C1 1-2 SC CAMBUUR C1
0-1 Bart Kooistra (3.), 0-2 Jorn Jongsma (61.), 1-2 (70.)

opstelling SCC C1 Tristan Boersma, Martijn Ferwerda, Milan de Koe (66.Willem de Boer), Sil Bos, Thimo de Jong (60.Youri Sletering), Jens van der Heide, Kevin de Vries, Jhondly van der Meer (66.Quinten Lamsma), Deno Alejo, Bart Kooistra (60.Jorn Jongsma), Feike Zijlstra.

De C-junioren van SC Cambuur liepen in de jacht naar de titel geen averij op. Werd het eerder dit seizoen tegen Hoogezand 10-0, ditmaal werd het een nipte drie punten. “Maar dat deed geen recht aan het spelbeeld,” concludeerde trainer Michiel Buursma. “Als we de kansen af hadden gemaakt dan zou de uitslag groter zijn geweest.” De ploeg uit Leeuwarden begon uitstekend en uit een goede aanval werd de openingstreffer gescoord. Bart Kooistra liep de bal op aangeven van Deno Alejo binnen. Bij dat ene doelpunt voor rust bleef het.

“Daarna hadden we er veel meer kunnen maken. Op ons spel viel niet veel aan te merken want we speelden best aardig,” vond Buursma. In de tweede helft bleef de bevrijdende tweede treffer lang uit. Negen minuten voor tijd scoorde Jorn Jongsma uit een hoekschop van Martijn Ferwerda. Dat de thuisploeg in de slotfase nog een goal maakte deed niet meer ter zake. Buursma: “Al met al hebben we het onszelf onnodig moeilijk gemaakt. Qua spelbeeld waren we vandaag echter zwaar bovenliggend.”

SC CAMBUUR D1 4-0 AFC D1
1-0 Steyn Potma (30.), 2-0 Bjarn Zorgdrager (40.), 3-0 Steyn Potma (43.), 4-0 Floris Smand (51.)

opstelling SCC D1 Tom Roorda, Jort van der Meulen, Floris Smand, Bas Verbree, Dylano van Dijk, Tobias Hoogstra, Stef Tjalma, Milan Smit, Steyn Potma, Martijn de Rooij, Gregory Daraji. Wissels: David Huistra, Xanthi Dijkstra, Niels ten Veen, Max Faber, Matthias Nartey, Milo Postma, Dinand Lourens, Daan Visser, Bjarn Zorgdrager.

In stijl boekten de D-pupillen van SC Cambuur de tweede zege van het seizoen. Toch had de ploeg het aanvankelijk niet gemakkelijk met de Amsterdammers. “In het eerste kwartier was het moeilijk voor Cambuur om van de eigen helft af te komen,” vertelde trainer Elwin van Keulen. “We konden niet lang balbezit houden en speelden angstig. We kregen geen grip op de wedstrijd.” AFC kreeg veel vrije trappen en corners. Daaruit werd het dreigend zonder echt tot kansen te komen. In het slotgedeelte voor rust werd de thuisploeg sterker en op slag van rust werd gescoord. Op aangeven van Milan Smit opende Steyn Potma de score.

Van Keulen: “We kwamen voor rust meer voor hun goal en hielden de tegenstander op hun helft. De rollen waren dus omgedraaid. In de tweede helft konden we dat voortzetten.” Cambuur toonde zich daarin ontketend en productief. Met een stiftbal verdubbelde Bjarn Zorgdrager de score. Uitblinker Steyn Potma scoorde de derde treffer terwijl Floris Smand met een doeltreffende kopbal het slotakkoord tekende. “We hebben slim en goed gevoetbald en ik ben benieuwd hoe dit zich in de komende tijd gaat ontwikkelen. Voor de jongens is deze winst een mooie beloning,” aldus Elwin van Keulen.