058-2963300
Ook in Sneek pakt SC Cambuur C1 de punten

Ook in Sneek pakt SC Cambuur C1 de punten

19 maart 2016, 17:13

Winst en verlies dit weekeinde voor de jeugdteams van SC Cambuur.

LSC 1890 C1 0-3 SC CAMBUUR C1
0-1 Jorn Jongsma (6.pen.), 0-2 Jorn Jongsma (28.), 0-3 Jorn Jongsma (61.pen.)

opstelling SCC C1 Levi de Ron, Martijn Ferwerda (36.Willem de Boer), Milan de Koe, Thimo de Jong, Feike Zijlstra, Jens van der Heide, Kevin de Vries (49.Maurice Lap), Koen Kribben (36.Quinten Lamsma), Jhondly van der Meer (36.Deno Alejo), Jorn Jongsma, Youri Sletering.

De C-junioren van SC Cambuur moesten vol aan de bak maar keerden wederom met drie punten huiswaarts. “We speelden tegen een ploeg die hoog op de ranglijst staat en op indrukwekkende wijze veel punten bij elkaar hebben vergaard. We hebben er dan ook een flinke kluif aan gehad,” zei trainer Michiel Buursma. Zijn ploeg startte voortvarend en na handspel in de zestien kreeg Cambuur een penalty toegekend. Dat buitenkansje kon aan Jorn Jongsma wel worden toevertrouwd.

Uit een hoekschop kwam de tweede treffer voort. In eerste instantie miste Milan de Koe maar vervolgens was wederom Jorn Jongsma er als de kippen bij. Buursma: “We waren overheersend maar verzuimden om meer doelpunten te maken.” Na rust kende Cambuur een lastige fase en zag het de thuisploeg opkomen. “Zij werden dreigender en het zat helemaal niet meer zo comfortabel.” Een treffer van LSC 1890 werd wegens buitenspel afgekeurd waardoor de aansluitingstreffer achterwege bleef.

Negen minuten voor tijd mocht Jorn Jongsma voor een tweede maal aanleggen vanaf elf meter. Jongsma maakte geen fout. “Het was niet groots maar we hebben wel terecht gewonnen. We zijn er voor gegaan en hebben met de juiste intenties gespeeld. Een wedstrijd zoals deze zit er ook een keertje tussen. In de weken hiervoor hebben we wel prima voetbal laten zien,” aldus Buursma. SC Cambuur C1 blijft na de zestiende competitiezege de onbetwiste koploper in de Derde Divisie H.

SC CAMBUUR D1 0-5 FC VOLENDAM D1
0-1 (2.), 0-2 (43.), 0-3 (49.), 0-4 (54.), 0-5 (59.)

opstelling SCC D1 David Huistra, Jort van der Meulen, Floris Smand, Tobias Hoogstra, Dylano van Dijk, Niels ten Veen, Stef Tjalma, Daan Visser, Steyn Potma, Dinand Lourens, Milan Smit. Wissels: Tom Roorda, Xanthi Dijkstra, Martijn de Rooij, Gregory Daraji, Max Faber, Matthias Nartey, Milo Postma, Bjarn Zorgdrager.

Op sportpark Kalverdijkje verloren de D-pupillen van SC Cambuur met grote cijfers van FC Volendam. “Maar we hebben het betere van het spel vertoond en ik kijk terug op een goede wedstrijd van Cambuur D1,” zei trainer Elwin van Keulen. Uit een vrije trap op de rand van de zestien viel de enige treffer voor rust. Milan Smit kreeg de beste kans voor de thuisploeg. Hij kwam alleen voor de doelman maar speelde de bal iets te ver voor zich uit.

Van Keulen: “We speelden zeer gedisciplineerd en hielden de ruimtes tussen de linies klein. We kregen een paar mogelijkheden maar het stokte bij de eindpass. Ook ontbrak het bij ons aan kracht en overtuiging. Maar ons aanvalsspel vanuit de eigen helft was zeer verzorgd.” Na de hervatting zette dat beeld zich voort. De geelblauwe formatie kreeg drie dotten van kansen maar wist ze niet te benutten. De grootste kans was voor Steyn Potma maar in vrijstaande positie schoot hij over.

“Maak je gelijk dan heb je kans dat je het vasthoudt. We gaven immers niets weg en waren voetballend beter dan de tegenstander.” Toch verdubbelden de gasten de voorsprong waardoor Cambuur alles of niets moest gaan spelen. Daaruit volgden nog een drietal tegendoelpunten. “Dit was een zeer geflatteerde nederlaag,” aldus Elwin van Keulen. “Ik vond dit van onze kant een sterke wedstrijd waarin we goed samenwerkten en zowel aanvallend als verdedigend verzorgd speelden.”

Uitslagen Teams Locatie Groningen
verslagen op www.fcgroningen.nl

FC Twente A1 1-1 FC Groningen A1
FC Groningen B1 1-0 Brabant United B1
FC Emmen C1 2-7 FC Groningen C1
ASV Dronten D1 0-4 FC Groningen D2

Foto: Henk Jan Dijks Fotografie