058-2963300
Ook reserves SC Cambuur nipt onderuit tegen reserves FC Groningen

Ook reserves SC Cambuur nipt onderuit tegen reserves FC Groningen

16 augustus 2021, 16:58

Amper een etmaal na het treffen tussen SC Cambuur en FC Groningen stonden op Sportpark Corpus Den Hoorn de reserves van beide kampen tegenover elkaar voor een vriendschappelijke ontmoeting.

De thuisploeg verscheen aan de aftrap met een aantal klinkende namen. Zo stond matchwinner Jørgen Strand Larsen opnieuw op het wedstrijdformulier en waren er verder basisplekken ingeruimd voor sterkhouders Bart van Hintum, Cyril Ngonge, Patrick Joosten, Daniël van Kaam en Romano Postema. Bij de geel-blauwe formatie mochten Marco Tol, David Sambissa, Jamie Jacobs, Mitchel Paulissen en Tom Boere na hun optreden van gisteren extra minuten maken en daarnaast kregen negen O21-spelers de kans zich te presenteren aan het technisch hart.

De groen-witten wisten uiteindelijk opnieuw met miniem verschil de partij naar zicht toe te trekken: 1-0 door een verwoestend schot van Damil Dankerlui in de 4e minuut. Dat het slechts bij deze ene treffer bleef mag echter een klein wonder heten. Zo raakte Strand Larsen paal en lat in het eerste bedrijf, zag Tom Boere een kopbal uit de doelmond worden gewerkt en stond doelman Jan Hoekstra een doelpunt van Mitchel Paulissen in de weg met een puike redding.

Opstelling FC Groningen: Hoekstra; Joël van Kaam, Dankerlui, Meijer, Van Hintum (46. Hettinga), Sverko; Ngonge (46. Valente), Daniël van Kaam, Joosten; Postema (46. Slor) en Strand Larsen (75. Mortensen)

Opstelling SC Cambuur: Pieter Bos; Van der Meer, Tol, Sil Bos, Sambissa; Jacobs (46. Staal), Van Mameren, Paulissen; Deuling (46. Abbink), Boere (46. Nsingi) en Smit (46. Sint)

Scoreverloop:
4’ 1-0, Dankerlui

Foto: Cambuur Media