058-2963300

Oorwassing voor SC Cambuur in Zwolle

7 maart 2015, 22:57

PEC Zwolle uit of thuis is voor ons eigen SC Cambuur veelal een wereld van verschil. Onder aanvoering van de Twaalfde Man weten de Leeuwarders competitiewedstrijden in eigen huis vaak wel winnend af te sluiten, maar de confrontaties in Zwolle zijn meestal een compleet ander verhaal. Ook vanavond slaagde Cambuur er helaas niet in om deze negatieve trend te doorbreken. De afgelopen week zo kwakkelende ploeg van Ron Jans was namelijk in het eigen IJsseldeltastadion te sterk voor Henk de Jong en zijn manschappen. Cambuur ging met 6-1 hard onderuit. Door deze nederlaag moet Cambuur in de strijd om de Play-offs plaatsen voorlopig even een pas op de plaats maken.

Met Martijn Barto voor de nog niet geheel fitte Bartholomew Ogbeche in de basis kreeg de thuisploeg in de openingsminuten de beste kans op de openingstreffer. Jody Lukoki was in de afwerking echter niet resoluut genoeg. De eerste 20 minuten van de eerste helft waren verre van hoogstaand. Net op het moment dat Cambuur wat dreigender leek te worden, scoorde PEC Zwolle. Na een vermeende achterbal schoot Jesper Drost de 1-0 achter Leonard Nienhuis binnen. Toen Maikel van der Werff op de rand van het strafschopgebied even later een vrije trap kiezelhard binnenschoot, leek de wedstrijd daarmee al in een vroeg stadium beslist. Hoewel Cambuur in de eerste 45 minuten niet bijster veel mogelijkheden kreeg, zorgde met name het verschil in effectiviteit ervoor dat de Zwollenaren met een comfortabele 2-0 voorsprong gingen rusten.

Vlak na rust zorgde Leonard Nienhuis met 2 fabelachtige reddingen ervoor dat Cambuur aanvankelijk nog hoop mocht houden op een resultaat. In de 63e minuten maakte Ryan Thomas aan alle onzekerheid een einde. Hij kopte op aangeven van Thomas Thomáš Necid de 3-0 binnen. Het was daarna PEC Zwolle dat dicteerde, legio 100% kansen kreeg en uiteindelijk via een benutte strafschop door Stef Nijland verdiend op 4-0 kwam. Mikhail Rosheuvel redde een kwartier voor de rust de spreekwoordelijke eer door de 4-1 binnen te schuiven. De ingevallen Stef Nijland zorgde in het restant van de wedstrijd met een bekeken schot én een wonderschone treffer uiteindelijk voor een 6-1 eindstand. De grootste, maar overigens volkomen terechte nederlaag van het seizoen.

Over een week wacht weer een wedstrijd in eigen stadion. Het FC Utrecht van Robby Alflen en Harrie van der Ham komt zaterdagavond op bezoek in Leeuwarden. Een ploeg waartegen het elftal van coach Henk de Jong op zondag 23 november 2014 grote indruk maakte door op overtuigende wijze stadion Galgenwaard met 1-3 te verlaten. Een op voorhand aansprekende wedstrijd tussen 2 volksclubs. Laat de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht een mooie aanzet zijn om op passende wijze revanche te nemen op deze teleurstellende avond.

Opstelling PEC Zwolle: Warner Hahn, Bart van Hintum, Maikel van der Werff, Trent Sainsbury (76. Thomas Lam), Bram van Polen, Wout Brama, Jody Lukoki, Jesper Drost, Ryan Thomas (80. Rick Dekker), Thomáš Necid (66. Stef Nijland), Mustafa Saymak

Opstelling SC Cambuur: Leonard Nienhuis, Marlon Pereira, Etiënne Reijnen, Calvin Mac-Intosch (59. Donovan Slijngard), Lucas Bijker, Mohamed El Makrini, Erik Bakker, Sander van de Streek, Daniël de Ridder (66. Mikhail Rosheuvel), Martijn Barto, Furdjel Narsingh (72. Bartholomew Ogbeche)

Scheidsrechter: Bas Nijhuis

Gele kaarten: Bram van Polen (PEC Zwolle), Etiënne Reijnen, Erik Bakker (SC Cambuur)

Aantal toeschouwers: 12.450

Foto: www.dijksfotografie.com