058-2963300
Opnieuw Cambuurshow met grote zege

Opnieuw Cambuurshow met grote zege

28 april 2017, 22:45

Ook de laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie heeft SC Cambuur met een heerlijke show en grote zege afgesloten. Het werd 4-1 voor de mannen van Hulshoff, Slot, Bruin en Ponk. Niks geen gemakzuchtig zomeravondvoetbal in een wedstrijd waarin voor Cambuur weinig meer op het spel stond. ‘ Wij willen het publiek vermaken’, had Hulshoff vooraf gepredikt en dat gebeurde. FC Eindhoven, waar het op de laatste training nog even had geknetterd, keek binnen de twintig minuten al tegen een 2-0 achterstand aan. De wedstrijd leek en was ook gespeeld. Jammer voor de relatief veel Eindhoven-supporters die voor vijf eurootjes naar Leeuwarden konden.

Al na acht minuten opende Hoefdraad de score na een mooie combinatie met Bakker. Via een Eindhovens been zeilde bal onhoudbaar over Swinkels heen. Toen er tien minuten later hands in de defensie van de bezoekers werd gemaakt was het Bakker – wie anders? – die het vonnis bekwaam voltrok: aanloopje, even inhouden en de keeper kansloos latend. De 3-0 kwam ook nog in het eerste bedrijf. Van de Streek pakte resoluut door na wat gerommel voor het doel van Swinkels. Rai Vloet, vorig jaar nog huurling bij Cambuur had even eerder verzuimd tegen te scoren. Dat wil zeggen zijn inzet werd doeltreffend door Steenvoorden geblokkeerd. Het was uitstel van executie, want goed en wel uit de kleedkamer gekomen lag de 3-1 wel achter Zeinstra, afzender: Lieder. Cambuur had het antwoord klaar. In de 51e minuut rondde Lilipaly een prachtig vloeiende aanval bekwaam af: 4-1. Daarmee was de hoop voor Eindhoven om nog een puntje mee te nemen naar de Lichtstad de grond ingeboord. Trainer Ricardo Moniz had dat wel nodig, maar kijkend naar de stand zijn nog niet alle kansen op het behalen van de play-offs verloren. Hij had vrede met de uitslag, vond zelfs dat zijn ploeg er nog genadig was afgekomen. ‘Wij mochten van geluk spreken dat het bij de rust 3-0 was gebleven’.

‘Energie, lef en plezier’, vond Hulshoff de trefwoorden die van toepassing waren op deze wedstrijd. De twaalfde man kreeg zijn complimenten en zijn spelers……..’ bij balverlies hadden we hem binnen een paar seconden terug’ Cambuur gaat vol vertrouwen de nacompetitie in, dat mag duidelijk zijn.

Na afloop werd afscheid genomen van Anderson, Nienhuis, Hemmen en Slot. Voor het duel kregen Van de Streek en Hulshoff de bronzen stieren voor de beste speler en beste trainer van de vierde periode.

SC Cambuur: Zeinstra, Van Deelen, (74.Kip), Steenvoorden, Schilder,(63. Mannes), Peersman, Bakker, Monteiro, Lilipaly, Tissoudali, Hoefdraad, Van de Streek. (59. Barto).

FC Eindhoven: Swinkels, Gunst, Horsten, Loof, Rowell, (45. Uiterloo),   Van de Velde, (16. Swinnen), Rossen, Leonardo,(89. Vande Putte), Caenepeel, Vloet, Lieder

Scheidsrechter: Van de Graaf.

Scoreverloop: 8. 1-0 Hoefdraad; 19. 2-0 Bakker; 42. 3-0 Van de Streek; 47. 3-1 Lieder; 51. 4-1 Lilipaly.

Gele kaarten: Steenvoorden (Cambuur), Rowell, Swinnen en Loof (FC Eindhoven),

Supporters: 8.388

Man of the Match: Jergé Hoefdraad kreeg de bloemen van Piet’s Bloemenboetiek

Wedstrijdsponsor: Bourguignon Lease en Verhuur, Leeuwarden

Balsponsor: HJ Berg Vastgoed, Leeuwarden

Aanvoerdersponsor: Handico, Leeuwarden

Volgende wedstrijd: zondagmiddag 21 mei 14.30, tegenstander nog niet bekend.

Foto: www.dijksfotografie.com