058-2963300
OPNIEUW RAAK: SC Cambuur huurt Patrick Joosten van FC Groningen

OPNIEUW RAAK: SC Cambuur huurt Patrick Joosten van FC Groningen

11 januari 2022, 12:00

Patrick Joosten draagt de rest van het resterende seizoen het geel-blauw van SC Cambuur. De linksbuiten wordt voor een half seizoen gehuurd van FC Groningen en zal per direct aansluiten bij de manschappen van Henk de Jong.

Joosten mag dan nog ‘maar’ 25 jaar oud zijn, hij heeft al wel 112 wedstrijden in de Eredivisie achter zijn naam staan. Hij doorliep de jeugdopleiding van N.E.C. Nijmegen en maakte vooral indruk bij VVV-Venlo en FC Utrecht. Die laatste club verkocht hem in de zomer van 2020 aan FC Groningen waar hij nog tot 2023 onder contract staat. Ook kwam hij uit voor meerdere jeugdteams van het Nederlands Elftal.

Technisch manager Foeke Booy is verheugd met de komst van de snelle buitenspeler: “Snelheid, diepte en iemand die er meteen kan staan. Dat is wat we zochten en met Patrick hebben we dat zeker gevonden. Met meer dan honderd Eredivisiewedstrijden achter zijn naam weet hij wat er wordt gevraagd op het hoogste niveau en met zijn specifieke kwaliteiten is hij een goede aanvulling en een zeer welkome versterking.”

Welkom bij de club en gas gevuh, Patrick!

Foto: Cambuur Media