058-2963300
Oud HJO en beloften-trainer Douwe Zondervan overleden

Oud HJO en beloften-trainer Douwe Zondervan overleden

12 april 2019, 10:40

Na een langdurige ziekte is Douwe Zondervan overleden. Hij mocht maar 56 jaar worden. Douwe Zondervan was een bekende trainer in het Leeuwarder voetbal en ver daarbuiten. Hij kwam via de jeugd van FVC bij de Beloften van SC Cambuur, maar veel blessureleed was er de oorzaak van dat zijn loopbaan als speler van betrekkelijk korte duur was. Als trainer was zijn carrière aanzienlijk langer.

Bij SC Cambuur was hij oefenmeester van de jeugd en Beloften en werkte hij onder meer samen met Sandor Popovics en Martin Koopman. Zondervan was ook hoofd jeugdopleiding bij onze club. Hij verkaste naar sc Heerenveen om daar de Beloften onder zijn hoede te nemen. Jan de Jonge haalde hem vervolgens naar Heracles waar hij assistent trainer van de eerste selectie werd.

Terug in Friesland nam hij de jeugd van FVC onder zijn hoede en werd zelfs een tijdlang voorzitter van die club. Zondervan stond ook voor de troepen van L.A.C. “Frisia 1883”, Minnertsga, LVV Friesland, SC Veenwouden, GAVC en VV Rijperkerk. Ook was hij hoofd jeugdopleiding bij Be Quick Dokkum. Als SC Cambuur op gezette tijden oefende tegen het Leeuwarder amateurelftal was Douwe Zondervan dikwijls de trainer van dat team.

SC Cambuur wenst de nabestaanden veel sterkte toe om dit verlies te dragen.

Foto: www.dijksfotografie.nl