058-2963300

Oud-speler Gerard Lippold (73) overleden

6 mei 2015, 19:20

Opnieuw is een van de spelers van het allereerste elftal van SC Cambuur overleden: Gerard Lippold. Hij mocht 73 jaar worden. Lippold was al geruime tijd ziek, leek weer op te knappen toen hij opnieuw een terugslag kreeg. Hij was, zolang zijn conditie het toeliet, betrokken bij SC Cambuur en een vaste bezoeker van de thuiswedstrijden.

Lippold, geboren in Zwartemeer, speelde twee jaar bij Zwolse Boys en kwam in 1964 over naar SC Cambuur. Hij zou zeven seizoenen voor onze club spelen. Na een uitstapje naar SC Heerenveen, kwam hij na een jaar terug. Toen hij rugklachten kreeg stopte hij op dertigjarige leeftijd als actieve voetballer. Bovendien viel zijn werk aan de LOM-school steeds moeilijker te combineren met het voetballen voor SC Cambuur.

Lippold bleef echter betrokken bij het voetbal. Hij werd trainer en met succes. Na VV Dronrijp zou hij vijf jaar oefenmeester zijn van LVV Friesland. Hij leidde de club naar de hoogste klasse (hoofdklasse) in het amateurvoetbal. LVV Friesland heeft daar een jaar in gespeeld. Lippold bereidde de trainingen nauwgezet voor en eiste discipline van zijn spelers. Als het seizoen was afgelopen lag er kort daarna een brief van zijn hand in de bus bij de spelers met raadgevingen waaraan ze zich tijdens de zomerstop aan dienden te houden. Hij stond bekend als een beste trainer, die zijn spelers van goede oefenstof voorzag. Hij was tactisch sterk en wist alles van de tegenstander. Na LVV Friesland was hij acht jaar betrokken bij VV Dokkum en nog weer later werd hij jeugdtrainer bij FVC waar twee van zijn kleinkinderen voetbalden.

SC Cambuur wenst de nabestaanden alle sterkte toe dit verlies te dragen.