058-2963300

Oud-speler Kees Hiemstra (75) overleden

19 maart 2015, 10:52

Op 75-jarige leeftijd is, na een slopende ziekte, oud-speler Kees Hiemstra overleden. Kees maakte deel uit van het legendarische allereerste Cambuur-elftal van 1964, dat meteen na het vertrek van VV Leeuwarden uit het betaalde voetbal, kampioen van de Tweede Divisie werd. Na een gewonnen beslissingswedstrijd tegen het Dordtse DFC in Apeldoorn volgde promotie naar de Eerste Divisie.

Kees Hiemstra, die afkomstig was van Nicator, speelde tot 1970 voor SC Cambuur, een periode waarin net de Eredivisie niet werd gehaald. Hij begon als rechtsbuiten en verhuisde via het middenveld uiteindelijk naar de rechtsbackplaats. Later kwam hij uit voor LVV Friesland en als veteraan ging hij opnieuw naar VV Leeuwarden. Hij pikte in zijn nadagen nog geregeld een goaltje mee.

Na zijn actieve loopbaan als semi-prof (Cambuur speelde in die tijd ook enkele wedstrijden in Spanje en Duitsland) was hij nog een tijdlang trainer van onder andere Minnertsga, de jeugd van VV Leeuwarden –ook nog even interim van het eerste team– en Hallum. Tot op hoge leeftijd bleef hij echter de man die nog graag een balletje mocht trappen. Dat gebeurde in het team van Oud-Cambuur van Jelle van Zurk, die hij af en toe assisteerde, en op dinsdag- en vrijdagmorgen bij de 45-plussers van L.A.C. “Frisia 1883”. Hij was daar de man van de steekballetjes en lepe passen. Het plezier dat hij had straalde af op de andere spelers.

Directie, staf, medewerkers, vrijwilligers en spelers van SC Cambuur wensen de nabestaanden veel kracht toe dit verlies te dragen.

Foto: CambuurTV