058-2963300
Oud-trainer Jurrie Koolhof (59) overleden

Oud-trainer Jurrie Koolhof (59) overleden

28 januari 2019, 14:43

Ons heeft zojuist het trieste nieuws bereikt dat onze oud-trainer Jurrie Koolhof op 59-jarige leeftijd is overleden.Koolhof was tussen 2007 en 2009 hoofdtrainer van SC Cambuur.

In memoriam 
SC Cambuur speelt vanavond tegen Go Ahead Eagles met rouwbanden. Voor de wedstrijd begint wordt er een minuut stilte gehouden. Dit alles als eerbetoon aan de vandaag op 59-jarige leeftijd overleden Jurrie Koolhof. Koolhof was trainer van SC Cambuur van 1 juli 2007 tot 13 september 2008. Een zeer aimabele man die je op zaterdagmiddag ook vaak bij de jeugd van onze club tegenkwam.

Koolhof werd geboren in Beerta en speelde in zijn jeugd voor het plaatselijk THOS (Tot Heil Onzer Spieren). Later werd dat Veendam. Zijn talent als scorende spits werd ook ontdekt door Vitesse, PSV, FC Groningen, nog een keer Vitesse, De Graafschap, terug naar Veendam om zijn loopbaan als voetballer te beeindigen bij De Graafschap. Hij kwam vijf keer voor het Nederlands Elftal uit. Legendarisch was de wedstrijd PSV-Helmond Sport op 5 februari 1983. Koolhof had al gescoord en zijn tweede doelpunt was ook al onderweg. De bal ging onder de Helmond keeper door en rolde richting de rechter beneden hoek. Koolhof liep al vast juichend naar de hoekvlag, maar de bal bleef in de modder steken. Goed voor een vast item op YouTube, dat wel.

Als trainer kwam hij onder andere in actie voor De Graafschap, Emmen (assistent), AGOVV, FC Dordrecht, MVV, De Graafschap en dus Cambuur. Na zijn vertrek uit Leeuwarden had hij nog Persijap Japara (Indonesië) onder zijn hoede.

Jurrie Koolhof was de laatste jaren scout voor FC Groningen. Hij woonde in Duiven bij Arnhem. Hij was al geruime tijd ziek. Zijn jongste zoon Dean speelt bij Helmond Sport, zijn oudste, Wesley, is proftennisser.

Alle betrokkenen van SC Cambuur wensen de familie Koolhof veel sterkte toe bij dit vroegtijdige verlies van hun man en vader.

Foto: www.dijksfotografie.nl