058-2963300
Sjors Ultee: “Over de energie en gretigheid kunnen we alleen maar tevreden zijn”

Sjors Ultee: “Over de energie en gretigheid kunnen we alleen maar tevreden zijn”

31 augustus 2023, 15:58

Exact een week na de eerste (uit)zege van het seizoen 2023/2024 werd tegen Jong Ajax ook de eerste thuisoverwinning in de wacht gesleept door SC Cambuur en met zeven punten in augustus zijn de geel-blauwen meer dan behoorlijk uit de startblokken geschoten. Het mag dan ook geen verrassing heten dat het doel op bezoek bij Helmond Sport op de eerste dag van september opnieuw drie punten pakken is. Hoofdtrainer Sjors Ultee laat alvast zijn licht schijnen over het duel.

Daags voor het treffen bij en tegen één van de zeven competitiegenoten uit de provincie Noord-Brabant ging het aan het Cambuurplein echter veel over de afwezigheid van één van de spelers. Ultee kon daar desgevraagd het volgende over vertellen: “Alex (Bangura red.) heeft de ruimte gekregen om met een andere club te praten om een mogelijke transfer af te ronden. Meer valt er op dit moment nog niet over te zeggen en is het nog even afwachten.”

“Dat Alex mogelijk nog zou vertrekken wisten we al een poosje en we hebben alle scenario’s al lang en breed besproken met elkaar. Dat maakt dat wij ons als groep nu volledig kunnen focussen op de belangrijke wedstrijd van morgen en op de achtergrond is onze technisch directeur Etiënne Reijnen druk bezig. Dat we ons graag nog willen versterken om ook in de breedte sterker te worden moge in ieder geval duidelijk zijn.”

Tot zover de transferperikelen, over naar de ontmoeting met Helmond Sport, waarbij SC Cambuur voor de derde maal in vier wedstrijden een overwinning kan behalen. Ultee: “We hebben sinds dag één van de voorbereiding gekozen voor een bepaalde manier van spelen die past bij onze club en over de energie en gretigheid binnen de selectie kunnen we alleen maar tevreden zijn. In de uitvoering gaan er ook een hoop dingen goed en creëren we bijvoorbeeld al enorm veel kansen en gelukkig ook doelpunten.”

“Daar zijn we zeker erg blij mee, maar tegelijkertijd zijn er ook nog een aantal dingen waar we ons in kunnen verbeteren. Het aantal treffers dat we tot dusver hebben tegen gekregen is daar een voorbeeld van. Hier hebben we de afgelopen week hard aan gewerkt en met name in de restverdediging en de keuzes die we maken, zowel met als zonder de bal, kunnen we nog groeien. Overigens ging dat in de tweede helft tegen Jong Ajax al een stuk beter en daar willen we op voortborduren.”

Helmond Sport tegen SC Cambuur wordt morgen om klokslag 20.00 uur afgetrapt in Stadion ‘De Braak’ en daarbij zullen de geel-blauwen de steun krijgen van 110 meereizende supporters. Voor degenen die er niet bij zijn in Noord-Brabant zijn de verrichtingen ditmaal (live) te volgen via de televisie (het schakelkanaal op ESPN 1), de radio (Omrop Fryslân) en onze eigen social media kanalen, waaronder het verslag op ons eigen account op X (voorheen beter bekend als Twitter).

Foto: www.dijksmedia.nl