058-2963300
Overtuigende start SC Cambuur D1 in bekertoernooi

Overtuigende start SC Cambuur D1 in bekertoernooi

31 augustus 2014, 21:22

SC CAMBUUR D1 4-0 SC GENEMUIDEN D1
1-0 Milan Smit (8.), 2-0 Steyn Potma (12.), 3-0 Jhondly van der Meer (21.), 4-0 Steyn Potma (49.)

opstelling SCC D1 Levi de Ron, Milan de Koe, Willem de Boer, Dylano van Dijk, Bas Verbree, Jhondly van der Meer, Tobias Hoogstra, Quinten Lamsma, Steyn Potma, Jorn Jongsma, Milan Smit. Wissels: Brett Minnema, Maurice Lap, Andries Venema, Xanthi Dijkstra, Jorrit Miedema, Youri Sletering.

In de poulefase van het landelijke bekertoernooi zijn de D-pupillen van SC Cambuur gestart met een simpele zege. In Leeuwarden werd SC Genemuiden D1 met ruime cijfers verslagen.

“In de eerste helft behaalden we een ongelooflijk hoog niveau,” zei een tevreden trainer Elwin van Keulen. “We hebben Genemuiden helemaal weggespeeld en met veel aanvalsdrift creëerden we veel kansen. Daarnaast hanteerden we een moordend hoog tempo.”

Bij rust was de wedstrijd al beslist. Milan Smit opende de score waarna Steyn Potma van dichtbij snoeihard de 2-0 liet aantekenen. De doelman van Genemuiden voorkwam meerdere doelpunten van Cambuur maar het was toch Jhondly van der Meer die de score verder kon opvoeren. Van der Meer miste vlak voor rust nog een strafschop.

In het tweede half uur viel nog maar een treffer te noteren. “Dat doelpunt viel uit een knappe aanval, de mooiste van de tweede helft,” concludeerde Van Keulen. Steyn Potma passeerde uiteindelijk een tegenstander en bepaalde tien minuten voor tijd de eindstand op 4-0.

“Ook na rust hebben we het goed gedaan maar het was wel minder. Wel hebben we het maximale eruit gehaald. Dinsdag moet het weer beter en dan is het zaak om het hoge tempo langer vol te houden. We zijn nu vier weken bezig en ik zie een enorme progressie. Het voetbal is leuk om naar te kijken en de passie straalt er vanaf,” aldus de winnende trainer.

Oefenduel:
SC CAMBUUR C2 0-1 FC GRONINGEN C2
0-1 Tariq Lancelot (49.)

Foto’s: www.martinoscarfotografie.nl

IMG_1645 IMG_1821 IMG_1868