058-2963300
Pascal Bosschaart: “2021 afsluiten met een zege en daarmee dertig punten”

Pascal Bosschaart: “2021 afsluiten met een zege en daarmee dertig punten”

21 december 2021, 15:30

Met een ongekend en historisch hoog aantal van maar liefst 27 punten sloot SC Cambuur afgelopen weekend de eerste helft van het Eredivisie-seizoen 2021/2022 af. Tijd voor een aantal welverdiende vrije dagen zou je zeggen, zij het niet dat eerst morgenavond nog het sluitstuk in de competitie van het kalenderjaar 2021 wacht. Op Erve Asito in Almelo treffen de geel-blauwen dan Heracles en met Pascal Bosschaart blikken we vooruit op dat affiche.

Logischerwijs werd er tijdens het persmoment amper twee volle dagen na de verloren Friese Derby tegen sc Heerenveen teruggeblikt op die partij. Bosschaart: “Natuurlijk hebben we nog steeds een kater van die wedstrijd, omdat je De Derby nou eenmaal heel graag wilt winnen, maar ik voel ook steeds meer een gevoel van trots bij mezelf en de jongens. We moeten niet vergeten dat we met een man minder tachtig minuten lang zijn blijven voetballen en het tot het einde een wedstrijd is geweest. Dat goede gevoel moeten we dan ook zeker proberen mee te nemen naar morgenavond.”

“Daarbij komt dat we dit seizoen, maar ook tijdens de afgelopen seizoenen, meerdere malen hebben bewezen onze rug te kunnen rechten na een tegenvallend resultaat. Natuurlijk moeten we ons op voorhand niet rijk rekenen, want Heracles is een prima opponent die statistisch gezien tot één van de fitste ploegen behoort. En hoewel ze een aantal dragende krachten missen, verwacht ik een wedstrijd boordevol energie en met een hoog tempo.”

Op de laatste training voorafgaand aan het duel in Almelo stond een nagenoeg complete selectie op het veld. Bosschaart: “We staan er ondanks het pittige programma met drie wedstrijden in zeven dagen fysiek prima voor. Hier en daar hebben een aantal jongens wel lichte klachten, maar dat is niet meer dan gebruikelijk zo kort na een gespeelde wedstrijd. Welke elf spelers we morgen het veld in kunnen sturen is daardoor nog wel even afwachten.”

Het doel tijdens het laatste optreden van het kalenderjaar staat echter wel als een paal boven water. Bosschaart: “Een zege en daarmee dertig punten op de ranglijst. Het zijn twaalf fantastische maanden geweest en dat willen we dan ook op gepaste wijze afsluiten. We zitten bovendien niet heel ver af van ons belangrijkste doel, namelijk 34 punten. Dat aantal gaan we halen en daarbij geldt: hoe eerder, hoe beter en dat weet iedereen binnen de selectie. ”

De ontmoeting tussen Heracles Almelo en SC Cambuur wordt morgenavond om klokslag 20.00 uur en is zoals gebruikelijk rechtstreeks te volgen via meerdere kanalen. Via de tv (ESPN 3), de radio (Omrop Fryslân) en ons eigen Twitter-account (@SCCambuurLwd) mis je geen minuut van de verrichtingen in het Oosten des lands. De leiding bij deze wedstrijd ligt daarnaast ditmaal in handen van scheidsrechter Allard Lindhout.

Foto: www.dijksmedia.nl