058-2963300
Pascal Bosschaart: “Aan ons de taak het systeem van Vitesse te ontmantelen”

Pascal Bosschaart: “Aan ons de taak het systeem van Vitesse te ontmantelen”

3 december 2021, 15:52

Als trotse nummer vijf van de Eredivisie is SC Cambuur de laatste maand van het jaar 2021 ingedoken en daarin treft het allereerst morgenavond Vitesse in eigen huis. De Arnhemmers doen het dit seizoen ook weer goed, presteren geweldig in Europa, en staan slechts één plek lager op de ranglijst. Kortom, opnieuw een mooie uitdaging in het verschiet voor de geel-blauwen. Met Pascal Bosschaart, die dit weekend de rol van de niet geheel fitte hoofdtrainer Henk de Jong overneemt, blikken we vooruit op het treffen.

“Ja, Henk zit sinds gisteren ziek thuis en daardoor mag ik morgen de honneurs waarnemen als plaatsvervangend eindverantwoordelijke,” zo steekt Bosschaart van wal tijdens het gebruikelijke persmoment in het Cambuur Stadion. “Dat doe ik natuurlijk, zoals we het altijd doen, in samenwerking met de overige leden van de technische staf en daarbij vertrouwt Henk ons blindelings. Qua werkwijze zal er bovendien niets veranderen morgen.”

“Wie morgen tegen Vitesse helaas ook verstek moet laten gaan is Mees Hoedemakers. Mees heeft aan het treffen bij en tegen N.E.C. een pijnlijke enkel overgehouden en is daar niet tijdig van hersteld. Voor zijn afwezigheid zullen we dan ook een oplossing moeten verzinnen. Daarnaast is ook David Sambissa er morgen nog niet bij, maar daartegenover staat dat Marco Tol wel weer op en top fit is en zal aansluiten bij de selectie.”

Over naar opponent Vitesse, dat zich dit seizoen typeert door een opvallende manier van voetballen. Bosschaart: “Ze spelen inderdaad een systeem dat we niet vaak treffen met vijf spelers in de defensie. Dat maakt het ook een lastig te bespelen ploeg en aan ons de taak het systeem van Vitesse te ontmantelen. We zullen daarvoor de slag op het middenveld moeten winnen. Als we dat voor elkaar krijgen dan krijgen we ook tegen Vitesse kansen.”

Tot besluit werd Bosschaart ook gevraagd naar zijn kijk op het fenomeen Expected Goals in verhouding tot de huidige stand van SC Cambuur op de ranglijst. “Ik hecht er persoonlijk niet zoveel waarde aan. We staan waar we staan en hebben misschien wel een keer onterecht gewonnen, maar bijvoorbeeld thuis tegen Groningen ook onterecht punten verloren. Het belangrijkste gegeven waar we ons op richten is dat we met 24 punten uit veertien duels uitstekend op weg zijn om onze doelstelling te halen.”

De aftrap van de ontmoeting tussen SC Cambuur en Vitesse vindt morgen om 18.45 uur plaat. Via de televisie (ESPN 1), de radio (Omrop Fryslân) en de social media kanalen van de club (waaronder het live-verslag via ons Twitter-account @SCCambuurLwd) mis je geen minuut van de verrichtingen van de geel-blauwen. Het duel in het Cambuuur Stadion zal onder leiding staan van de ervaren scheidsrechter Serdar Gözübüyük

Foto: www.dijksmedia.nl