058-2963300
Pascal Bosschaart: “Alles uit de kast trekken zondag”

Pascal Bosschaart: “Alles uit de kast trekken zondag”

11 november 2022, 18:04

Het was gisteravond nét niet voor SC Cambuur op bezoek bij de gedeelde koploper in De Kuip (1-0), maar daar had vandaag niemand het meer over aan het Cambuurplein. Zondag wacht namelijk De Friese Derby en komt SC Cambuur voor de allerlaatste keer in actie voor de vroege winterstop. Een uitgelezen mogelijkheid om het sentiment om te draaien, vindt ook interim-hoofdtrainer Pascal Bosschaart, waarmee we vooruitblikken op het naderende treffen.

“Hoe we uit de wedstrijd van gister zijn gekomen? Met een behoorlijk goed gevoel, al kun je nooit helemaal tevreden zijn als je een wedstrijd hebt verloren”, zo trapt Bosschaart het persmoment af. “We hebben er wel tot de laatste minuut een wedstrijd van gemaakt en hadden voldoende kansen op meer. Dat lukt denk ik niet veel ploegen in De Kuip.”

SC Cambuur trad gisteravond in Rotterdam aan in een 5-3-2 formatie, waar 4-3-3 de huisstijl is. Is dat voor herhaling vatbaar, was de vraag van het aanwezige journaille. “Wat ons betreft wel. 5-3-2 hoeft ook niet per se defensief te zijn, zeker niet als je zulke aanvallende backs hebt als on. Het geeft ons ieder geval meer mogelijkheden en we kunnen ook in een wedstrijd van systeem veranderen.”

Dan echt door naar De Friese Derby en om te beginnen de ziekenboeg. “We zijn al met al goed uit de wedstrijd gekomen. Kleine pijntjes zijn er natuurlijk altijd na een wedstrijd, maar de schade lijkt niet al te groot. Alleen Doke Schmidt en Milan Smit zijn waarschijnlijk nog niet inzetbaar. Morgen hebben we nog een fantastische laatste training met hopelijk veel supporters en dan moeten we er klaar voor zijn.”

Derby’s zijn doorgaans eerder spannend dan goed en de vraag is of Bosschaart dat voor zondag ook verwacht. “Het zijn speciale wedstrijden die ook speciale krachten naar boven brengen. Het begint met strijd, met passie en dat zal er zeker zijn zondag. Daar zorgen onze supporters ook wel voor. We gaan nog één keer alles uit de kast trekken en er alles aan doen. We hebben er zin in.”

Zondagmiddag om 14.30 uur gaat de bal rollen bij De Friese Derby. SC Cambuur wordt vanuit het uitvak gesteund door 1.200 supporters. Voor de afwezigen in het zuidelijke deel van de provincie zijn alle verrichtingen rechtstreeks te volgen via ESPN 1, het radioverslag van Omrop Fryslân en via alle updates op onze social media kanalen, waaronder Twitter.

Foto: www.dijksmedia.nl