058-2963300
Pascal Bosschaart: “Blij dat we alle spelers aan boord hebben kunnen houden”

Pascal Bosschaart: “Blij dat we alle spelers aan boord hebben kunnen houden”

4 februari 2022, 15:11

Bijna twee weken geleden kwam SC Cambuur voor het laatst in actie in competitieverband en werd er op bezoek bij AZ een verdienstelijk punt in de wacht gesleept (0-0). Dit weekend is het opnieuw tijd voor een treffen buitenshuis met een ploeg uit de traditionele (sub)top van het Nederlandse voetbal en gaan de geel-blauwen in Utrecht de strijd aan met de plaatselijke FC. Tijd voor de gebruikelijke voorbeschouwing met onze assistent-trainer Pascal Bosschaart.

Op de laatste training voorafgaand aan het duel met de Utrechters stond er een zo goed als complete selectie op het veld. Bosschaart: “Ja, we mogen zeker niet klagen, de selectie staat er goed voor. Wel zullen Mitchel Paulissen en Maxim Gullit er morgen niet bij zijn en hebben we verder een aantal spelers die iets minder trainingsuren hebben gemaakt de afgelopen weken. Maar het goede nieuws is dat Mees Hoedemakers weer geheel fit is.”

“En niet geheel onbelangrijk: de transferperiode is inmiddels afgelopen en we zijn blij dat we alle spelers aan boord hebben kunnen houden. Dat in combinatie met het aantrekken van Patrick Joosten en Sekou Sylla maakt dat we op een aantal posities nog meer opties hebben gekregen. Dat is voor ons als staf echt een luxe. Wanneer je wekelijks volop keuzes kunt maken is dat zeer prettig werken.”

Het bezoek aan Stadion Galgenwaard betekent voor Bosschaart persoonlijk het weerzien met de club waar hij zeven jaar speler was. “Altijd leuk om terug te keren bij een voormalig werkgever, maar natuurlijk wel met het doel om de volle buit te pakken. We hebben ze meerdere malen goed bekeken en dat het een uitstekende ploeg is moge duidelijk zijn. Ze hebben zich ook nog eens aardig versterkt deze winter, dus we gaan zien we ze morgen tegens ons zullen opstellen.”

“Waar we ook gebruik van maken zijn de ervaringen tijdens de thuiswedstrijd in november en de knappe prestatie bij en tegen AZ twee weken geleden. De wedstrijd in Leeuwarden was onderdeel van een mooie reeks en een bevestiging dat we destijds al op het juiste spoor zaten. En ook de oefenwedstrijd tegen Heracles Almelo van vorige week donderdag hebben we, ondanks de nipte nederlaag, als zeer positief en nuttig ervaren. Kortom, we kijken uit naar het duel van morgen.”

Op het ietwat ongebruikelijke tijdstip van 16.30 uur wordt de ontmoeting tussen FC Utrecht en SC Cambuur morgen in gang gefloten door scheidsrechter Edwin van de Graaf. Alle verrichtingen vanuit het midden van het land zijn te volgen via ESPN 1, het radioverslag van Omrop Fryslân en het live-verslag via ons eigen Twitter-account (@SCCambuurLwd).

Foto: www.dijksmedia.nl