058-2963300
Pascal Bosschaart: “De bekercompetitie kan erg mooi en bijzonder zijn”

Pascal Bosschaart: “De bekercompetitie kan erg mooi en bijzonder zijn”

15 december 2021, 16:11

In alle hectiek van de naderende Friese Derby, welke zondag om 12.15 uur wordt afgewerkt aan het Cambuurplein, zou je bijna vergeten dat het voor SC Cambuur morgenavond eerst tijd is voor bekervoetbal. In eigen huis nemen de geel-blauwen het dan op tegen competitiegenoot N.E.C. met als inzet een plek in de achtste finales van het KNVB-bekertoernooi. In de aanloop naar de ontmoeting met de Nijmegenaren praten we bij met trainer Pascal Bosschaart.

“Over wie er tegen N.E.C. exact gaan spelen kan ik nog geen uitspraken doen,” zo steekt de geboren Rotterdammer van wal. “Zoals gebruikelijk brengen we eerst de spelers hiervan op de hoogte. Wat ik wel kan verklappen is dat er morgen een team op het veld zal staan dat er alles aan gaat doen om te winnen, want we nemen deze wedstrijd uiterst serieus. De bekercompetitie kan erg mooi en bijzonder zijn, dat weet ik uit eigen mijn ervaring als speler, en het belang er van proberen we te laten leven in de groep.”

“Natuurlijk moeten we ook kijken naar de belastbaarheid van onze spelers, want tot aan de kerstdagen spelen we in een tijdsbestek van zeven dagen nog drie wedstrijden (na N.E.C. komende zondag tegen sc Heerenveen en de woensdag daarop bij en tegen Heracles Almelo red.). Of er daardoor een aantal andere namen aan de aftrap zullen verschijnen dan bijvoorbeeld afgelopen vrijdag op bezoek bij Willem II? Die kans is zeer aannemelijk.”

Bij het onder de loep nemen van tegenstander N.E.C. gaan de gedachten al gauw terug naar de ontmoeting op 26 november jongstleden. SC Cambuur wist toen de Nijmegenaren in Gelderland met 2-3 te verslaan. “Het is echter lastig inschatten met wat voor manschappen en strijdplan zij deze bekerwedstrijd zullen aanvliegen. Wat we alleen weten is dat ook N.E.C. in een lastig en druk programma zit. Kortom: afwachten dus tot morgenmiddag.”

En we kunnen er ondanks het belangrijke duel van morgen natuurlijk niet omheen: zondag is het dan eindelijk tijd voor de confrontatie met grote rivaal sc Heerenveen. Bosschaart daarover: “Dat is natuurlijk de wedstrijd waar we het de afgelopen jaren mede voor hebben gedaan. Het is was één van de eerste dingen waarover werd gesproken toen ik hier kwam en ook na ons kampioenschap ging het meteen over De Derby.  Het is dan ook zaak om de wedstrijd tegen N.E.C. op een positieve wijze af te sluiten, zodat we met een lekker gevoel naar zondag toe kunnen.”

Op het ietwat ongebruikelijke en vroege tijdstip van 18.00 uur gaat de bal morgenavond rollen in het Cambuur Stadion bij het bekertreffen tussen SC Cambuur en N.E.C. Het duel is wederom live te volgen via de ESPN 1, het radioverslag van Omrop Fryslân en via ons eigen Twitter-kanaal (@SCCambuurLwd). De arbitrale leiding is ditmaal in handen van Edwin van de Graaf. Tijdens deze bekerronde is er daarnaast nog geen videoscheidsrechter aanwezig.

Foto: www.dijksmedia.nl