058-2963300
Pascal Bosschaart: “De lijn van voor de winterstop doortrekken”

Pascal Bosschaart: “De lijn van voor de winterstop doortrekken”

14 januari 2022, 15:24

Na een winterpauze van een kleine maand dendert het Eredivisie-seizoen vanaf dit weekend in volle vaart verder. In het geval van SC Cambuur betekent dit de ontmoeting met Sparta Rotterdam komende zondagmiddag. Met onze assistent-trainer Pascal Bosschaart, die de komende tijd in plaats van hoofdtrainer Henk de Jong als spreekstalmeester richting de pers zal fungeren, blikken we vooruit op het naderende treffen.

De geboren Rotterdammer is niet in de laatste plaats blij dat de bal eindelijk weer voor ‘het echie’ gaat rollen. “We zijn natuurlijk met een meer dan prima gevoel de winterstop ingedoken en zijn er op diezelfde wijze ook weer uitgekomen. Daarnaast is het fijn dat er weer wedstrijden in het verschiet liggen, want uiteindelijk doen we het daar allemaal voor. Al met al staan we dan ook te trappelen om komende zondag de draad weer op te pakken.”

“Bij dat laatste kunnen we overigens rekenen op een zo goed als complete selectie. Op de Afrika Cup-gangers Issa Kallon en David Sambissa en Jasper ter Heide na hebben we naar alle waarschijnlijkheid iedereen aan boord tegen Sparta. Daarmee mogen we, gezien de huidige coronaproblematiek bij sommige clubs, echt ons handen dichtknijpen. We doen er dan ook alles aan om de groep zo groot te houden de komende periode. Al moeten we tegelijkertijd ook realistisch zijn, een ongeluk zit namelijk soms in een klein hoekje.”

Wie er dit weekend voor de eerste maal ook bij zijn, zijn kersverse aanwinsten Sekou Sylla en Patrick Joosten. Bosschaart en de overige stafleden zijn blij met de komst van beide heren. “Sekou is een jongen met ontzettend veel loopvermogen, die we proberen te kneden als stand-in van Alex Bangura. Patrick is daarnaast een speler die iets extra’s heeft. Echter, in zijn geval zal hij eerst moeten wennen aan onze speelstijl. Maar die tijd gunnen we hem zeker.”

Ook bij opponent Sparta zullen zondag een aantal verse krachten op het wedstrijdformulier verschijnen. Bosschaart: “En daardoor zou het goed kunnen dat ze een iets andere manier van spelen gaan hanteren. Verder is het lastig inschatten hoe ze voor de dag zullen komen en dus hebben we op meerdere systemen getraind de afgelopen dagen. Voor ons telt er echter maar één ding en dat is dat we de lijn van voor de winterstop doortrekken.”

De competitiewedstrijd tussen SC Cambuur en Sparta Rotterdam zal komende zondag om klokslag half drie worden afgetrapt. De verrichtingen in het Cambuur Stadion zijn bovendien zoals gebruikelijk rechtstreeks te volgen via de televisie (ESPN 1), de radio (Omrop Fryslân) en via ons eigen Twitter-account (@SCCambuurLwd). De leiding bij het duel tijdens speelronde negentien van het seizoen ligt in handen van scheidsrechter Dennis Higler.

Foto: www.dijksmedia.nl