058-2963300
Pascal Bosschaart: “Drie punten zijn zeer wenselijk”

Pascal Bosschaart: “Drie punten zijn zeer wenselijk”

3 november 2022, 15:57

Na bijna twee weken zonder Eredivisievoetbal (als gevolg van de verplaatsing van de uitwedstrijd tegen Feyenoord) mag SC Cambuur morgen eindelijk weer de wei in. In de eigen Leeuwarder voetbalarena gaan de geel-blauwen dan de strijd aan met N.E.C. en die ontmoeting mag gezien de stand op de ranglijst met recht bestempeld worden als een ware kraker. De hoogste tijd dus voor een vooruitblik met Pascal Bosschaart op deze belangrijke ontmoeting.

Het gedwongen vrije weekend verschafte de selectie en staf in ieder geval wel alle tijd om zich optimaal voor te bereiden op het duel tegen N.E.C. “We hebben dan ook veel en pittig getraind in de afgelopen dagen, zo pittig dat we gisteren zelfs even op het rempedaal moesten trappen. We willen namelijk ook voldoende energie bewaren voor morgen. En het geeft natuurlijk geen garanties, maar we hebben opnieuw een goede week doorgemaakt.”

“Zo hebben we veel tijd en energie gestoken in het trainen op het creëren van kansen. Het maken van doelpunten is iets waarop we ons nog flink moeten verbeteren en in het verlengde daarvan hebben we gekeken naar welke formatie daar het beste bij past. En dus kan het zijn dat er een aantal andere namen aan de aftrap zullen verschijnen ten opzichte van het duel tegen FC Twente.”

Wie er tegen de Nijmegen Eendracht Combinatie zeker niet bij zullen zijn kan Bosschaart wel alvast verklappen. “Robin Maulun blijft last houden van blessures en de kans is reëel dat hij dit kalenderjaar niet meer in actie gaat komen tijdens een officiële ontmoeting. Daarnaast zijn Jasper ter Heide en Jhondly van der Meer ook niet geheel okselfris, maar daartegenover staat gelukkig wel dat Sekou Sylla weer helemaal fit is. Hij zit morgen weer bij de selectie.”

“Over de spelersgroep gesproken, daarin is het belang van het duel tegen N.E.C. duidelijk,” vervolgt Bosschaart zijn relaas. “We weten wat we kunnen verwachten van onze opponent en dat is dat ze meerdere systemen beheersen, maar uiteindelijk kijken we liever naar ons eigen plan. Drie punten zijn zeer wenselijk en het is wat dat betreft mooi om te zien dat het stadion weer compleet is uitverkocht. We gaan er alles aan doen om ze achter ons te krijgen en de punten hier te houden, het liefst met vermakelijk voetbal, maar het is niet erg als het een keer iets minder fraai is.”

SC Cambuur tegen N.E.C. wordt morgenavond om 20.00 uur afgetrapt en leiding hierbij ligt ditmaal in handen van scheidsrechter Jannick van der Laan. Het Cambuur Stadion is daarbij opnieuw uitverkocht en voor degenen die geen kaartje hebben weten te bemachtigen voor het laatste thuisduel van 2022 zijn de verrichtingen vanaf het Cambuurplein rechtstreeks te volgen via ESPN 2, het radioverslag van Omrop Fryslan en het verslag op ons Twitter-kanaal.

Foto: www.dijksmedia.nl