058-2963300
Pascal Bosschaart: “Een resultaat halen is zeker geen onmogelijkheid”

Pascal Bosschaart: “Een resultaat halen is zeker geen onmogelijkheid”

18 februari 2022, 14:21

Het is nog wachten op de eerste overwinning van SC Cambuur in 2022, maar van stress of zelfs paniek is geen enkele sprake aan het Cambuurplein. De geel-blauwen bivakkeren namelijk nog altijd keurig in het linkerrijtje van de Eredivisie en het vertrouwen in eigen kunnen is daarnaast volop aanwezig. Komende zondag hopen de mannen van De Jong, Bosschaart en Barto bovendien voor een stunt te zorgen, wanneer zij op bezoek gaan bij collega-volksclub Feyenoord.

Op het wekelijkse praatje met de (regionale) pers van assistent-trainer Pascal Bosschaart was er allereerst minder fraai nieuws te melden. Bosschaart: “De blessure van onze spits Roberts Uldriķis blijkt toch zwaarder te zijn dan in eerste instantie gehoopt. Hoeveel weken we hem exact moeten missen durf ik niet te zeggen, maar dat het een tegenvaller is moge duidelijk zijn. Voor de rest kunnen we zondag over een geheel fitte selectie beschikken.”

Dat de geel-blauwen dit weekend vol aan de bak mogen is geen verrassing, want in het team van oude bekende Arne Slot treft het de huidige nummer drie van de Eredivisie. Bosschaart: “Een resultaat halen is zeker geen onmogelijkheid, maar dat het niet gemakkelijk gaat worden is natuurlijk een understatement. We hebben in de voorbije dagen dan ook goed gekeken naar hoe we ons het beste kunnen wapenen tegen de speelstijl van Feyenoord.”

“Daarbij behoren één of meerdere wijzigingen in de opstelling zeker tot de opties. En daarnaast zullen we onze spelers ook moeten voorbereiden op het feit dat we zondag in een stampvolle en kolkende Kuip zullen spelen. De extra druk die dat met zich mee brengt proberen we bij hen weg te halen, al moeten we het natuurlijk ook niet groter maken dan het is. Het is en blijft een wedstrijd van elf tegen elf en onze groep is bovendien volwassen genoeg.”

Tot slot werd Bosschaart wederom gewezen op het treffen van opnieuw een voormalig werkgever. “Net zoals tegen FC Utrecht is het heel speciaal om op bezoek te gaan bij Feyenoord, maar dan als bezoekende club. Al is er natuurlijk maar één ding dat telt en dat is uiteindelijk met een half of goedgevulde tas weer te vertrekken. Ik heb er heel veel zin: een volle Kuip en eindelijk weer uitsupporters van de partij. Dat maakt het alleen maar mooier.”

Op het klassieke Eredivisie-tijdstip van zondagmiddag half drie gaat de bal overmorgen rollen in De Kuip bij het treffen tussen Feyenoord en SC Cambuur. Het duel, dat onder leiding staat van arbiter Jochem Kamphuis, is rechtstreeks te volgen via ESPN 2, het radioverslag van Omrop Fryslân en ons eigen Twitter-account (@SCCambuurLwd). Vanuit het uitvak van de Rotterdamse voetbaltempel zullen ruim driehonderd man/vrouw de geel-blauwen ondersteunen.

Foto: www.dijksmedia.nl