058-2963300
Pascal Bosschaart: “Een resultaat in De Kuip zou een geweldige opsteker zijn”

Pascal Bosschaart: “Een resultaat in De Kuip zou een geweldige opsteker zijn”

9 november 2022, 17:11

De allerlaatste week voor de winterstop/WK-pauze is in volle gang met voor SC Cambuur nog liefst twee optredens in competitieverband. Logischerwijs wordt er door alles en iedereen met een geel-blauw hart al reikhalzend uitgekeken naar De Friese Derby van zondag, maar morgen is het eerst tijd voor het inhaalduel in de Rotterdamse Kuip van Feyenoord. Met Pascal Bosschaart blikken we vooruit op de partij tegen deze top- en collega-volksclub.

Tijdens het persmoment woensdag zo rond het middaguur kwam echter eerst het verloren thuisduel tegen N.E.C. van afgelopen vrijdag nog even kort ter sprake. Bosschaart daarover: “Hoewel we vanuit ons eigen spel voldoende goede kansen hebben weten te creëren, heeft dit opnieuw niet tot doelpunten geleid. En dat blijft uiteindelijk toch ons grootste verbeterpunt, want alleen op die manier maken we aanspraak op resultaten.”

“De nederlaag kwam dan ook wel even aan, maar na het weekend moest de knop weer om. We spelen deze week nog twee duels en daar zijn we goed op voorbereid. En natuurlijk is het vervelend dat het bezoek aan Feyenoord en De Friese Derby zo dicht op elkaar volgen, maar daar hebben we geen invloed op en moeten we het beste van maken. Ik draai het liever om: een resultaat in De Kuip zou een geweldige opsteker zijn in de aanloop naar komende zondag.”

Met wat voor strijdplan en bijbehorende namen Bosschaart morgen aan de aftrap in de Rotterdamse voetbaltempel zal verschijnen laat de oefenmeester graag even voor was het is. “We willen onze tegenstander niet wijzer maken dan ze al zijn, ervan uit gaande dat zij ook zullen meelezen via de diverse kanalen. De kans is zeker aanwezig dat er een één of meer andere namen op het wedstrijdformulier zullen staan, maar dat zien jullie morgen.”

“Voor ons is het belangrijkste dat we met een behoorlijk gevoel de winterstop in gaan. Er zijn voor ons nog zes punten te behalen en daar gaan we alles aan doen. Ook tegen een goede ploeg als Feyenoord liggen er kansen, die zijn er altijd. Daarbij kunnen we overigens helaas geen beroep doen op Doke Schmidt, die nog teveel last heeft na zijn uitvalbeurt tegen N.E.C. En daarnaast zijn ook de al langer afwezigen er nog niet bij.”

Om klokslag 20.00 uur gaat de bal morgenavond rollen bij de wedstrijd tussen Feyenoord en SC Cambuur en daarbij heeft scheidsrechter Jeroen Manschot ditmaal de leiding in handen. Vanuit het uitvak van De Kuip zullen 350 man/vrouw de geel-blauwen steunen en voor de thuisblijvers en afwezigen in Rotterdam is de partij rechtstreeks te volgen via de tv (ESPN 1), het radioverslag van Omrop Fryslân en het verslag op ons Twitter-kanaal (@SCCambuurLwd). 

Foto: www.dijksmedia.nl