058-2963300
Pascal Bosschaart: “Er alles aan doen om Henk trots te maken”

Pascal Bosschaart: “Er alles aan doen om Henk trots te maken”

9 december 2021, 16:22

In een week waarin er omtrent de gezondheid van Henk de Jong minder fraai nieuws naar buiten kwam, werd het vizier in het Cambuur Stadion gericht op de naderende ontmoeting met Willem II. In het verre Tilburg neemt SC Cambuur het morgenavond op tegen de equipe van oud-speler Fred Grim en daarbij hebben de geel-blauwen maar één doel voor ogen: drie punten pakken voor de hoofdtrainer. Tijd voor de vooruitblik met Pascal Bosschaart.

“Een bijzondere en aparte week,” zo omschrijft Bosschaart de afgelopen dagen aan het Cambuurplein. “En natuurlijk is het erg vervelend dat de hoofdtrainer nu tijdelijk wegvalt. Tegelijkertijd is er het besef dat we door zullen moeten en we wederom een belangrijke afspraak in de agenda hebben staan. Het mooie is dat we daar als staf het volste vertrouwen van Henk in krijgen en we gaan er dan ook alles aan doen om Henk trots te maken.”

Wat betreft de inzetbaarheid van spelers was er tijdens de laatste training voor aanvang van het duel van morgen ook positief nieuws. “Mees Hoedemakers heeft weer meegetraind en als hij daar geen reactie op krijgt, dan zou hij weer kunnen spelen. Datzelfde geldt voor Mitchel Paulissen, die ondanks zijn uitvalbeurt ook volledig inzetbaar is. Verder hebben we een redelijk fitte selectie ter beschikking. Alleen Jasper ter Heide is ziek en David Sambissa nog steeds afwezig.”

Tegenstander Willem II schoot dit seizoen als een wervelwind uit de startblokken, maar moet het momenteel al acht competitieduels op rij zonder zege doen. Bosschaart: “Daar schuilt hem meteen ook het gevaar, want ze hebben echt geen slechte ploeg en beschikken over veel individuele kwaliteit. Ze spelen net als wij met aanvallende backs en het gaat interessant worden om te zien wie de slag op de vleugels gaat winnen. We zullen weer aan de bak moeten.”

Door de aanwezige vertegenwoordigers van de geschreven media werd tijdens het persmoment ook alvast vooruitgeblikt op De Friese Derby. “Daar hebben we absoluut veel zin in, maar eerst spelen we nog tegen Willem II en N.E.C. in de beker. Ik snap dat het duel van volgende week zondag leeft in de stad en regio, want heb zelf ook meerdere edities van Ajax – Feyenoord mee mogen maken en dat blijft speciaal. Maar zoals gezegd, wij benaderen het wedstrijd voor wedstrijd en zijn nu eerst alleen met Willem II bezig.”

Willem II – SC Cambuur wordt morgenavond om 20.00 uur afgetrapt en staat onder leiding van scheidsrechter Martin van den Kerkhof. Via de tv (ESPN 2) en de radio (Omrop Fryslân) mis je geen minuut van alle actie in het Koning Willem II Stadion. Daarnaast is ook het mediateam van de club aanwezig in Tilburg om iedereen op de hoogte houden van de verrichtingen aldaar. Via Twitter (@SCCambuurLwd) doen zij bovendien live-verslag.

Foto: www.dijksmedia.nl