058-2963300
Pascal Bosschaart: “Hebben ons goed voorbereid op het treffen met AZ”

Pascal Bosschaart: “Hebben ons goed voorbereid op het treffen met AZ”

21 januari 2022, 15:46

Zes dagen na de remise in eigen huis tegen Sparta Rotterdam (1-1) staat voor SC Cambuur alweer het tweede competitietreffen van 2022 op het menu. Via de Afsluitdijk zetten de geel-blauwen morgen in de loop van de dag koers richting Noord-Holland, waar het in het AFAS Stadion in Alkmaar subtopper AZ treft. Met onze assistent-trainer Pascal Bosschaart blikken we vooruit op het even pittig als uitdagende affiche.

Tijdens de laatste trainingssessie voorafgaand aan de partij bij en tegen de Alkmaarders kon de technische staf beschikken over een zo goed als complete selectie. Bosschaart: “Iedereen is fit, alleen Mees Hoedemakers ontbreekt nog op het veld vanwege zijn blessure. We kiezen er bewust voor om het herstel van Mees niet overhaast te laten verlopen en richten de pijlen op een terugkeer in de aanloop naar het uitduel tegen FC Utrecht over twee weken.”

“Daarnaast missen we Alex Bangura morgen vanwege een schorsing en zijn plek zal worden ingenomen door de andere linksachter binnen onze selectie: Sekou Sylla. We hebben Sekou gehaald met het oog op de toekomst, maar ook als stand-in van Alex en geven hem alle vertrouwen en ruimte om zijn eigen ding te kunnen doen. Qua speelstijl verschillen beide heren weinig van elkaar en bovendien is het voor hem een mooie kans om zich te laten zien op dit podium.”

Bij het noemen van de naam van de tegenstander gaan de gedachten in het geel-blauwe kamp al snel terug naar het treffen eerder dit seizoen tussen beide formaties in Leeuwarden. Bosschaart: “Ja, daarin maakten we weinig tot geen aanspraak op de overwinning, AZ was gewoon te goed voor ons tijdens dat duel. Dan denk ik liever terug aan de laatste keer dat we in het AFAS Stadion speelden en uiteindelijk met de kampioensschaal huiswaarts keerden.”

“Maar de focus ligt natuurlijk niet op de behaalde resultaten in het verleden, maar op morgenavond. We hebben ons goed voorbereid op het treffen met AZ, ruimschoots de tijd genomen om beelden te bekijken en mede op basis daarvan een strijdplan bedacht. Hoe dat plan er exact uit gaat zien ga ik logischerwijs niet verklappen, maar dat we het soms iets compacter moeten houden is duidelijk. Maar zoals altijd blijven we daarnaast in onze eigen manier van spelen geloven.”

De ontmoeting tussen Alkmaar Zaanstreek en Sportclub Cambuur wordt morgenavond om 20.00 uur stipt in gang gefloten door scheidsrechter van dienst Bas Nijhuis. De verrichtingen vanuit Alkmaar zijn naar goede traditie ook ditmaal rechtstreeks te volgen via de tv (ESPN 3), de radio (Omrop Fryslan) en ons eigen Twitter-account (@SCCambuurLwd).

Foto: www.dijksmedia.nl