058-2963300
Pascal Bosschaart: “In eigen huis kunnen we het iedereen moeilijk maken”

Pascal Bosschaart: “In eigen huis kunnen we het iedereen moeilijk maken”

30 september 2022, 16:56

De interlandperiode behoort definitief tot het verleden en dit weekend maakt de Eredivisie haar terugkeer. Daarbij heeft SC Cambuur de eer om speelronde 8 af te trappen met de ontmoeting in eigen stadion tegen de huidige lijstaanvoerder van de competitie: PSV. Met assistent-trainer Pascal Bosschaart, die vanwege de schorsing van Henk de Jong de vaste taken van de hoofdtrainer rond dit duel overneemt, blikken we vooruit op het naderende topaffiche.  

Aan tafel met de vaste vertegenwoordigers van de (lokale) pers werd allereerst ingezoomd op de fysieke gesteldheid van de eigen spelersgroep. Bosschaart: “We hebben in de basis weinig te klagen, maar het duel met PSV komt nog te vroeg voor Roberts Uldrikis en Jasper ter Heide. Daarnaast is Sekou Sylla er helaas ook niet bij tegen PSV. Sekou is namelijk niet helemaal okselfris teruggekeerd van zijn verblijf bij het nationale elftal van Guinee.”

“Dat alles in combinatie met de schorsingen van Alex Bangura en Mees Hoedemakers zorgde ervoor dat we de afgelopen dagen wel even een puzzeltje te leggen hadden. Maar gelukkig hebben we zoals altijd voldoende opties binnen de selectie om de vacante posities in te vullen en de spelers die daar nu komen te staan kunnen de rollen prima invullen. Dit hebben we tijdens het oefenduel tegen Almere City FC vorige week bovendien al kunnen testen.”

Met de komst van de Eindhovenaren naar Leeuwarden mogen de geel-blauwen zich morgen meten met de trotse koploper van de Eredivisie. Bosschaart: “We hebben PSV een aantal malen goed bekeken en het is zeker niet onterecht dat zij de koploper zijn. Tegelijkertijd hebben we gezien dat er in hun manier van spelen voor onszelf ook de nodige kansen liggen. We hebben dan ook het vertrouwen dat stunten tot de mogelijkheden behoort tegen PSV.”

“Ondanks de tegenvallende resultaten voor de interlandperiode blijven we positief denken. We heb één van onze betere, zo niet de beste trainingsweek tot op heden meegemaakt en zijn wat dat betreft klaar voor PSV-thuis. Dat zegt natuurlijk niet alles en we zullen het morgen moeten laten zien. Of we nog wat hebben kunnen leren van de ontmoetingen met de topclubs in eigen stadion van vorig seizoen? Van die ervaringen hebben we zeker gebruik gemaakt om ons strijdplan voor morgen mede te bepalen, dat lijkt me duidelijk. En we hebben in die wedstrijden aangetoond dat we in ons eigen stadion het iedereen moeilijk kunnen maken.”

Het treffen tussen SC Cambuur en PSV wordt morgenmiddag om 16.30 uur in gang gefloten door scheidsrechter van dienst Pol van Boekel. Het Cambuur Stadion is daarbij wederom helemaal uitverkocht. Voor degenen die er niet in geslaagd zijn om een kaart te bemachtigen of het duel moeten laten schieten zijn de verrichtingen vanaf het Cambuurplein live te volgen via de tv (ESPN 2), radio (Omrop Fryslân) en via Twitter (@SCCambuurLwd).

Foto: www.dijksmedia.nl