058-2963300
Pascal Bosschaart: “Situatie zoals die is als stimulans voor zondag gebruiken”

Pascal Bosschaart: “Situatie zoals die is als stimulans voor zondag gebruiken”

21 oktober 2022, 17:01

Amper een etmaal na de bekendmaking van het heftige nieuws dat Henk de Jong stopt als hoofdtrainer van SC Cambuur ging het in het Cambuur Stadion ook alweer over voetbal. Dit weekend wacht namelijk de elfde speelronde van het Eredivisieseizoen 2022/2023 en nemen de geel-blauwen het in eigen huis op tegen FC Twente. Met Pascal Bosschaart, die tot nader order de honneurs waarneemt, blikken we vooruit op het naderende treffen met De Tukkers.

Zoals verwacht werd Bosschaart op het persmoment vanmiddag allereerst gevraagd naar hoe hij de voorbije dagen heeft beleefd. “Ik denk dat ik namens de gehele staf spreek als ik zeg dat het een roerige en lastige week is, waarin het nieuws van gister niet meer als een verrassing kwam. We wisten al iets eerder dat dit er aan zat te komen en het is natuurlijk heel vervelend. Maar uiteindelijk is het voor iedereen en vooral voor Henk nu het beste.” 

“Vervolgens zijn gisteren de spelers en het (kantoor)personeel ingelicht en hebben we als groep daarna meteen de koppen bij elkaar gestoken. Het is hard maar we moeten verder, want zondag wacht een wedstrijd die zeker niet onbelangrijk is. Bovendien kunnen we de situatie zoals die is als stimulans voor zondag gebruiken. Daarnaast zullen we als staf allemaal een stapje extra moeten zetten de komende tijd, maar daar zijn we klaar voor.”  

Met het bekerduel bij en tegen FC Rijnvogels, dat winnend werd afgesloten (0-3), achter de rug was er wat betreft de inzetbaarheid van spelers ook het nodige te melden: Bosschaart: “Het goede nieuws is dat Leon Bergsma en Tom Boere weer volledig fit zijn en Jamie Jacobs is weer helemaal beter. Daartegenover staat wel dat Robin Maulun en Jasper ter Heide nog wel geblesseerd zijn en dat Sekou Sylla nog niet volledig met de groep heeft meegetraind.”

Over de opponent uit het Oosten des lands van zondag heeft Bosschaart lovende woorden. “FC Twente heeft een hele goede en aanvallend sterke ploeg die het spel graag wil maken. In de basis ligt ons dat beter dan verdedigende ploegen, al zullen we allereerst natuurlijk zelf onze stinkende best moeten doen. Daarnaast hoop ik dat onze supporters gezien de situatie met Henk enorm zullen steunen, zodat er hopelijk een geweldige wisselwerking ontstaat.”

Zondagmiddag om klokslag 14.30 uur zal het duel tussen SC Cambuur en FC Twente in gang worden gefloten door scheidsrechter Jochem Kamphuis en hierbij kunnen de geel-blauwen opnieuw rekenen op de steun van een uitverkocht Cambuur Stadion. Voor de thuisblijvers en afwezigen zijn de verrichtingen vanaf het Cambuurplein live te volgen via de tv (ESPN 2), de radio (Omrop Fryslân) en het liveverslag op ons eigen Twitter-kanaal (@SCCambuurLwd).

Foto: www.dijksmedia.nl